Inspiratie

St. Maarten

Trouwen op St. Maarten is voor veel mensen een droom en voor sommige mensen een droom die werkelijkheid wordt. Ontdek op deze pagina wat Sint Maarten te bieden heeft en waarom dit eiland volgens veel getrouwde stelletjes de ideale bruiloft mogelijk maakt.

Het weer op St. Maarten

St. Maarten is bij uitstek het tropische eiland zoals je dat op televisie of in de magazines ziet. Gemiddeld is het er 27 °C en kun je dus zowel overdag als ’s avonds van de buitenlucht genieten.

De kust van St. Maarten

Het strand leent zich uitstekend voor trouwreportages en zeker wanneer de zonsondergang wordt ingezet. Wanneer je hier als stelletje aan denkt krijg je waarschijnlijk direct al kippenvel.

Culinair gebied

Op het eiland kun je samen en met eventuele gasten genieten van alles dat het eiland te bieden heeft. Dit beperkt zich zeker niet alleen tot het strand, maar omvat ook leuke activiteiten om gedurende dag te doen en op culinair gebied via de Caribische keuken.

St. Maarten is rijk aan honderden verschillende restaurants en biedt een zeer gevarieerd aanbod. Zo kun je naar een zeer exclusief restaurant of ongedwongen genieten van een lokaal gerecht. Wat betreft restaurants kun je het best terecht In Philipsburg, gelegen op het Nederlandse deel van het eiland.

De omgeving van St. Maarten

Wil je een dagje op pad? Dan kun je naar allerlei nabijgelegen eilandjes. Vanaf St. Maarten vaar je hier vrij eenvoudig heen en kun je heerlijk op avontuur. Een uitstekende manier om even weg uit de drukte te zijn en een mooi moment om samen te genieten.

St. Maarten is een eiland in de Caribische Zee. het behoort tot de Bovenwindse Eilanden. Zoals je mogelijk al weet bestaat St. Maarten uit een Frans en Nederlands deel. Het zuidelijke deel behoorde tot eind 2010 tot de Nederlandse Antillen en is tegenwoordig een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Je kunt eenvoudig van het Nederlandse naar het Franse deel en vice versa. Op deze manier ben je in de gelegenheid ook iets van de Franse cultuur mee te pikken. Deze interessante mix maakt hier uiterst gevarieerd en geliefd bij toeristen over de hele wereld.

De reis

KLM vliegt meerdere keren per week in ongeveer negen uur vanaf Amsterdam.