Inspiratie
Terug naar nieuws

Welkom op St. Maarten

2 juni, 2021 om 10:15

St. Maarten is een melting pot van zoveel verschillende mooie nationaliteiten die zich hebben verenigd op één eiland van 87 km2. Daarmee zijn ze een van de meest diverse eilanden op aarde. Je vindt het terug in hun cultuur met een mix van invloeden vanuit de Caraïben en Europa waardoor er een unieke blend van tradities en gebruiken is ontstaan. De warme gastvrijheid, diversiteit en variëteit aan culturele activiteiten, hebben hun de naam The Friendly Island gegeven en ze dragen dit met trots.

Die mix van invloeden vind je ook terug in alles wat met kunst te maken heeft op St. Maarten. Zo zijn straten gevuld met prachtige en kleurrijke kunstwerken van street art artists en kijk je je ogen uit in de vele kunstgalerijen die het eiland rijk is.

The Friendly Island

De term jollification is de perfecte omschrijving voor hoe de bewoners van St. Maarten met elkaar in harmonie samenleven en gasten verwelkomen: als een gezellige festiviteit. Hoewel St. Maarten bestaat uit een Nederlands en een Frans deel, wordt het eiland bewoond door wel meer dan 120 verschillende nationaliteiten. Al deze nationaliteiten op één eiland van 87 km2 hebben ervoor gezorgd dat het een mengelmoes aan gewoonten en gebruiken bevat. En zo groot is het er niet, dus dat zorgt voor een intieme, maar gezellige sfeer. Het ideale pakket voor een happy en friendly bestaan dus.

Wat tijdens COVID-19 extra populair is geworden onder de lokale bevolking van St. Maarten, is street-art! Over het hele eiland verspreid zijn prachtige muurschilderingen gemaakt door lokale en internationale kunstenaars.

Ervaar The Friendly Island zelf tijdens jullie trouwceremonie op één van de stranden op St. Maarten. Ze kunnen niet wachten om je weer met open armen te ontvangen!

Tourism St. Maarten
Trouwen op St. Maarten
Spring naar toolbar