Inspiratie

Duurzamer reizen / Duurzamer trouwen

Interweddings staat voor reizen naar bestemmingen over de hele wereld, waarbij de lokale bevolking zoveel mogelijk meeprofiteert door hen te betrekken bij de reizen. Dit geeft onze reizigers de meest onvergetelijke ervaringen. Al onze reizen organiseren we vanuit onze visie op duurzaamheid, met respect voor people, planet en profit; zowel hier als op onze bestemmingen en onderweg.

Voor Interweddings geldt dat duurzaamheid juist leuk is! Zo organiseren we ook onze reizen: we nemen tijd voor persoonlijke benadering en zoeken lokaal de puurste plekken, samen met onze partners ter plaatse. Daarin gaan we heel bewust en met aandacht te werk. Dat is volgens ons ook duurzaamheid.

Hieronder leggen we verschillende facetten van onze visie op duurzaam reizen uit en maken duidelijk wat dat betekent in de voorbereiding en tijdens onze reizen.

Veel digitaal, weinig papier

De contacten die we onderhouden met onze reizigers en community zijn grotendeels digitaal. We gebruiken bewust weinig papier op kantoor. Dit heeft veel voordelen: weinig bomenkap voor ons papier, alles is overal digitaal bij de hand, snel kunnen versturen en ontvangen, een opgeruimd kantoor en natuurlijk lagere kosten.

Reisbeschrijvingen, reisbescheiden, zelfs vouchers sturen we digitaal, maar als mensen niet zo digitaal ingesteld zijn, doen we het met veel liefde op de post.
We hebben geen brochures. Al onze reizen en arrangementen zijn te vinden op de website of sturen we op maat per e-mail.

Het papier dat we gebruiken is bijna allemaal gerecycled of anders FSC gecertificeerd.

Bomen planten en CO2 afvangen

Wij willen een groene en gezonde aarde doorgeven. Plant een boom en lever zo een positieve bijdrage aan het klimaat!

Duurzaam reizen Trees for allJaarlijks verdwijnen er netto 10 miljard bomen. De gevolgen hiervan voor mensen, dieren en het klimaat zijn rampzalig. Daarom investeren wij in bomen. Hoe we dat doen? We planten bomen en herstellen bestaande bossen en maken mensen bewust van het belang van bomen. Dichtbij huis, maar ook verder weg met duurzame bosprojecten in ontwikkelingslanden. Je kunt meehelpen door bomen te planten.

Omdat vliegen nog steeds de meest vervuilende vorm van reizen is en we ons als organisatie verantwoordelijk voelen voor onze reizen, compenseren we bij Interweddings elke internationale vlucht automatisch. Interweddings realiseert zich goed dat de schoonheid van de natuur onderdeel is van een onvergetelijke reis en steunt daarom Trees for All. Interweddings wil daarmee een concrete bijdrage leveren aan een duurzame wereld door de uitstoot van CO2 te compenseren door bomen te planten. Zo kunnen wij bijdragen aan het tegengaan van het klimaatprobleem en tegelijkertijd de prachtige natuur op aarde in stand houden, zodat jullie blijvend kunnen genieten van de mooiste trouwbestemmingen. Meer weten? Treesforall.nl

Spring naar toolbar