Inspiratie
  • Barbados – Bougainvillea Beach Resort

    Het Maxwell Beach bij het Bougainvillea Beach Resort in Barbados is de trouwlocatie van uw dromen. Hier vinden jullie de tropische beach trouwlocaties aangevuld met persoonlijke service en een gevoel van authentieke intimiteit.

    Lees verder
    Barbados Bougainvillea Strand ceremonie

Barbados

Trouwen op Barbados klinkt al velen als een onbekende locatie. Barbados is tropisch en weerspiegelt het idee dat de meeste van ons van het Caribisch gebied hebben. Barbados is een eiland dat zeer oostelijk ligt ten opzichte van de rest van het Caribisch gebied. Barbados biedt prachtige stranden en wordt in zijn geheel omringt door koraalriffen.

Er is op het eiland echter nog meer te zien en te doen. Zo zijn er naast de stranden ook botanische tuinen, forten en karakteristieke dorpjes te bekijken. Barbados is door de Spanjaarden in de 16e eeuw ontdekt en heeft haar naam te danken aan de behaarde vijgenboom die veel op het eiland voorkomt.

Het weer op Barbados

Op het eiland heerst een zeer tropisch klimaat en onder andere wordt dat beïnvloed door de heerlijke temperatuur die er gedurende het jaar heerst. Denk aan constante temperaturen van rond de 26 °C en af en toe een stortbui zoals ook op andere locaties te zien is.

De natuur van Barbados

Wat betreft flora en fauna kent Barbados veel minder diversiteit dan op andere eilanden gebruikelijk is. Dit komt doordat Barbados vrij afgelegen gelokaliseerd is en het eiland in het verleden voor een groot deel zelfvoorzienend was.

De britten in Barbados

Barbados wordt soms ‘Little England’ genoemd door de Britse invloeden waarmee eiland te maken heeft. De Britten hebben het eiland voor lange tijd overheerst en uiteraard heeft dat zijn sporen nagelaten.

De Britse invloeden vind je onder andere terug in koloniale plantagehuizen en de tradities die er op het eiland worden gevolgd. De bewoners van Barbados zijn uiterst vriendelijk en zoals je waarschijnlijk al verwacht is Engels de meest gesproken taal.

Het is haast niet mogelijk, maar mocht je uitgekeken zijn op het prachtige strand dan zijn er ook nog tal van andere zaken te bekijken op Barbados. Zo kunnen jullie samen of eventueel in combinatie met gasten allerlei activiteiten ondernemen. Denk aan het maken van een duik om het koraalrif te bekijken, een partijtje tennis op één van de tennisbanen die het eiland rijk is of door een balletje te slaan op de golfbaan.