Inspiratie
Terug naar nieuws

Kosten trouwen in het buitenland

24 juni, 2015 om 10:09

Wat kost trouwen in het buitenland? Je begrijpt dat het antwoord op deze vraag afhankelijk is van allerlei verschillende zaken. Graag neemt Interweddings op deze pagina met je door wat er komt kijken bij trouwen in het buitenland en met welke kosten je over het algemeen te maken krijgt.

Over het algemeen is trouwen in het buitenland voordeliger dan trouwen in Nederland. Ontdek op deze pagina hoe het komt dat trouwen in het buitenland vaak allerlei kosten bespaart.

Interweddings denkt graag mee over het kostenplaatje van een huwelijk. Op deze manier heb je vooraf een idee wat het kost en kom je niet voor verrassingen te staan.

Trouwen in het buitenland op een geschikte locatie

Wanneer je trouwt in het buitenland zijn er uiteraard meer mogelijkheden als het gaat om de juiste locatie of een feest zoals dat in Nederland niet mogelijk is. Mogelijk wil je trouwen in een Middeleeuws kasteel, aan een zonnig strand of misschien wel op de top van een berg. Door een diversiteit aan mogelijkheden is het trouwen in het buitenland vaak aantrekkelijker dan in Nederland. Wanneer je al een bijzondere locatie in het buitenland kent zou het natuurlijk fantastisch zijn om daar te trouwen.

Trouwen in het buitenland met een select gezelschap

Het is wellicht niet voor al je vrienden en familieleden mogelijk om naar het buitenland te komen of er is spraken van een samengesteld gezin, waardoor wellicht een bruiloft met beide families niet mogelijk is. Veel van onze bruidsparen gaan samen zonder getuigen, een ander deel betaalt de reis voor de belangrijkste gasten of laat hen zelf voor de reis en het verblijf betalen. Zoek je een huwelijk dat intiem en klein is? Nodig dan alleen je belangrijkste familie en vrienden uit of beleef de bruiloft samen.

Kosten in Nederland of België en het buitenland

Uiteraard is er een verschil in kosten bij een trouwerij in het buitenland of Nederland / België. Elk huwelijk is anders en dat maakt het onmogelijk om een feilloos vergelijk te maken. Hier vind je echter een aantal zaken om rekening mee te houden.

Kosten voor trouwen in Nederland / België

Trouwen in Nederland of België brengt kosten met zich mee voor het diner, de locatie, een eventueel feest, vervoer,  het aantal gasten, overnachtingen en alle bijkomende kosten. Vaak nodig je teveel gasten uit om geen scheve gezichten te krijgen. Je betaalt in Nederland relatief veel om een huwelijk compleet te maken.

Kosten voor trouwen in het buitenland

In veel landen is de trouwdag goedkoper dan in Nederland. Je bespaart kosten voor het geven van een feest, voor het huren van een locatie en zaken als een diner of het huren van personeel kent vaak een andere prijs dan in Nederland. Uiteraard bestaan er tegelijk bijkomende kosten voor de legalisatie van het huwelijk in Nederland en kosten voor het vervoer en verblijf. Wanneer je kiest voor een kleiner gezelschap kan er eventueel worden bespaard op het vervoer en verblijf.

Gratis trouwen in het buitenland

Ieder jaar hebben wij weer bestemmingen geselecteerd waarbij jullie onder voorwaarden van de reis en het verblijf gratis trouwen. Bij veel arrangementen is de reissom voor het verblijf hoger, maar onder de streep heb je een mooie trouwdag, een mooie accommodatie en veel korting!

2 in 1

De huwelijksreis is ook direct je trouwreis! De reis en het verblijf wat wij voor jullie kunnen verzorgen is ook direct het land waar jullie elkaar het Ja-woord zullen geven. Een trouwarrangement in het buitenland inclusief legalisatie kunnen wij al vanaf € 500,- per bruidspaar verzorgen… Er zijn ook landen bijv. Mauritius waar de bruid een gratis verblijf krijgt of gratis trouwen.

Heb je al een idee hoe de trouwerij in het buitenland moet worden? Interweddings denkt graag met je mee over de invulling en kosten van je trouwerij. Bereik ons telefonisch of per e-mail. Wij nemen graag – in een vrijblijvend kennismakingsgesprek – met je door wat er bij trouwen in het buitenland komt kijken en met welke kosten je te maken krijgt.

Voor meer informatie neem contact met ons op.

(c) Interweddings.nl
Kosten trouwen in het buitenland
Spring naar toolbar