Inspiratie

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom bij Interweddings reserveren?

Sinds 2003 zijn wij in Nederland en België de specialist voor het trouwen in het buitenland en de renewal of the vows. Niet zomaar erbij, maar een specialistische touroperator met uitsluitend trouwen in het buitenland. Onze kennis zorgt ervoor dat we de beste trouwlocaties geselecteerd hebben en werken inmiddels samen met een vast netwerk van professionals in het buitenland. Onze trouwarrangementen zijn duidelijk en altijd inclusief legalisatiekosten indien van toepassing. Vanwege onze lange ervaring zijn wij op de hoogte van alle regels voor de legalisatie van alle documenten. Lees meer >

Is Interweddings aangesloten bij het Garantiefonds Reisgelden?

Ja. Interweddings is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO, een vergelijkbaar fonds als de SGR maar dan voor kleine reisorganisaties. Verder zijn al onze partner organisaties aangesloten bij de in hun land betreffende internationale verzekeringsmaatschappijen en voldoen ze aan de huidig gestelde eisen van reisorganisaties.
Wij zijn eveneens aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Lees meer >

Zijn alle kosten voor de legalisatie inbegrepen?

Ja. In onze trouwarrangementen zijn de legalisatiekosten inbegrepen in de reissom. Het kan voorkomen dat er voor een bepaalde trouwlocatie extra documenten nodig zijn of vertalingen. Vooraf zullen wij dit aan jullie doorgeven.

Wat doen wij?

Trouwen in het buitenland:
Verspreid over de hele wereld vind je de meest fantastische locaties om elkaar het ja-woord te geven. Gun jezelf een unieke huwelijksceremonie in een ontspannen vakantiesfeer. Met de voeten in het zand op het tropische Tobago, in San Francisco met uitzicht op de Golden Gate Bridge of in een romantische baai in het groene Nieuw-Zeeland. Wat jouw wensen ook zijn, Interweddings laat ze voor je uitkomen. En wij zorgen er tevens voor dat jullie huwelijk ook rechtsgeldig is voor de wet.

Renewal of the Vows:
Jullie willen op bijzondere wijze de liefde voor elkaar opnieuw bezegelen. Hoe mooi is dan een ceremonie op een wonderschone locatie in het buitenland? Een plek die betekenis voor jullie heeft, of waar het simpelweg prachtig is. Bij een renewal of the vows is werkelijk alles en overal mogelijk. Vertel ons je wensen en laat de organisatie verder over aan Interweddings. Jullie hoeven dan alleen nog te ontspannen en te genieten om opnieuw met elkaar te trouwen.

Legalisatie:
Er komt veel kijken bij een trouwerij in het buitenland. Maar het belangrijkste is de legalisatie van het huwelijk voor de wet. Je dient dan wel tijdig de juiste stappen te nemen. Geen zin in stress of onzekerheid? Laat de legalisatie dan over aan Interweddings. Wij zijn goed bekend met de actuele Nederlandse én buitenlandse wetgeving, de benodigde documenten en de vereiste stempels.

Reserveren wij ook de reis en het verblijf?

Ja. Onze arrangementen zijn altijd te combineren met ieder gewenst hotel, appartement of villa op jullie trouwbestemming. Dit is niet verplicht, maar wel zo makkelijk. Onder de naam Brouwer Reiscreaties zijn wij hiervoor aangesloten bij ANVR (5519) en SGR (3745) om jullie reis of die van jullie gasten te verzorgen. Hiermee hebben wij de keuze uit een select aantal touroperators met vertrek vanaf Nederland, Duitsland en België en kunnen wij jullie de beste prijs garanderen. Of jullie nu kiezen voor een paar nachten hotel in Las Vegas of een complete rondreis door Australië; alles uit één hand! Indien alleen het trouwarrangement geboekt wordt zonder reis en verblijf bedragen de reserveringskosten € 50,- per reservering. Een selectie van de touroperators:

Moet ik in Nederland het huwelijk vooraf melden (ondertrouw)?

Nee. Wanneer jullie trouwen in het buitenland dan gaan jullie vooraf niet in ondertrouw in Nederland. Wij verzorgen dit voor jullie ter plaatse. Als jullie in ondertrouw zijn gegaan, dan dienen jullie dit te annuleren bij de gemeente waar de melding heeft plaats gevonden.

Trouw ik in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden?

Als jullie gaan trouwen geldt automatisch de wettelijke gemeenschap van goederen. Hierin vallen alle bezittingen en schulden die vóór het huwelijk van jullie samen waren en alle bezittingen en schulden die jullie tijdens het huwelijk krijgen. De bezittingen en schulden die alleen van jou (of je partner) waren vóór het huwelijk vallen niet in de gemeenschap.

Willen jullie bezittingen of schulden apart houden? Dan kan je bij de notaris huwelijkse voorwaarden afsluiten. Bij huwelijkse voorwaarden gelden de afspraken die jullie hebben vastgelegd bij de notaris. De huwelijkse voorwaarden moeten voor het huwelijk te zijn beschreven bij de notaris.

Meer informatie op de website van Rijksoverheid >

Wat is legalisatie?

Legalisatie is de vaststelling dat een document is afgegeven door een daartoe bevoegde persoon en dat de handtekening op het document inderdaad van de ondertekenaar is. In de praktijk is soms een hele reeks van handtekeningen van instanties nodig die op de hoogte zijn van elkaars bevoegdheid. Dit heet een legalisatieketen.

Wat is een apostille?

Met een apostillestempel verkort je de legalisatie van je document. Als je een apostille krijgt, hoef je het document niet meer te laten legaliseren door de ambassade of het consulaat van het land waar je het gaat gebruiken.

De verkorte procedure voor legalisatie is alleen mogelijk voor landen waarmee Nederland een verdrag heeft gesloten: het Apostilleverdrag. Met een apostillestempel kan je documenten uit het ene verdragsland in een ander verdragsland gebruiken.

Wat is een beëdigde vertaling precies?

Beëdigde vertalingen, ook wel gecertificeerde vertalingen genoemd, worden steeds verzorgd door vertalers die bij de rechtbank geregistreerd zijn. Beëdiging betekent dat de vertaler verklaart dat hij het document waarheidsgetrouw heeft vertaald. Vroeger was een beëdigd vertaler er steeds toe verplicht zijn officiële stempel op de vertaling te drukken, maar dankzij de recente aanpassing in de wetgeving, kan een vertaler voortaan ook een vertaling enkel aan de hand van zijn handtekening beëdigen. Huwelijksaktes, geboorteaktes e.d. zijn document die meestal beëdiging vereisen.

Wanneer heb ik een gelegaliseerde vertaling nodig?

Legalisatie is een bijkomende procedure en gaat een stapje verder dan de vertalersbeëdiging. Het betekent dat de vertaling ook door de Nederlandse rechtbank of Belgische rechtbank van Eerste Aanleg officieel wordt. Beëdiging en legalisatie zijn meestal noodzakelijk als u de vertaling aan officiële instanties moet kunnen voorleggen.

Kan ik via Interweddings mijn trouwakte uit Las Vegas laten legaliseren met apostille stempel?

Ja. Zijn jullie reeds getrouwd in Las Vegas, dan kunnen wij voor jullie de trouwakte laten voorzien van een legalisatie stempel of ook wel apostille genoemd. Wij verzorgen dit voor jullie inclusief inschrijvingen in Den Haag. Lees meer >

Krijg ik ook een Nederlands trouwboekje?

Ja. Nadat jullie de gelegaliseerde trouwakte hebben laten zien bij het gemeentehuis in jullie woonplaats, gaan wij de trouwakte laten inschrijven in Den Haag. Heb je ooit een kopie van de trouwakte nodig, dan kan je deze eenvoudig in Den Haag opvragen en niet in het land waar jullie getrouwd zijn. Hierna vragen wij ook voor jullie het Nederlands trouwboekje aan. Deze service en kosten zijn inbegrepen in onze trouwarrangementen.

Hoelang moet ik wachten op het Nederlands trouwboekje?

De inschrijving in jullie woongemeente is wettelijk verplicht. De inschrijving in Den Haag en het trouwboekje is onze service! Dit laatste zal ongeveer 12 weken duren en krijgen jullie automatisch thuis gezonden.

Is het overschrijven van de huwelijksakte in België verplicht?

Nee. Om een buitenlands huwelijk te laten erkennen, moet u – na uw terugkeer in België – het huwelijk laten registreren. Het registeren van het huwelijk is verplicht! Het overschrijven niet. De buitenlandse huwelijksakte wordt het best overgeschreven in de Belgische registers van de burgerlijke stand. Dat is niet verplicht, maar het is gemakkelijker om nadien uittreksels of afschriften op te vragen van die akte. Lees meer >

Heb met mijn Belgische nationaliteit een 'attest geen huwelijksbeletsel' nodig. Verzorgen jullie dit ook?

Ja. Wij verzorgen voor onze Belgische huwelijkskoppels de complete legalisatie en dus ook het attest geen huwelijksbeletsel. Dit is bij ons in het trouwarrangement inbegrepen. Het document bevestigt dat de betrokken persoon wel degelijk vrijgezel is, en zowel de leeftijd als de mogelijkheid heeft om te trouwen.

Welke kosten komen er nog bij?

Indien jullie – naast het trouwarrangement – geen reis en verblijf via ons reserveren, bedragen de eenmalige reserveringskosten € 50,-. Daarnaast zijn de volgende kosten van toepassing:

  • Reis- en/of annuleringsverzekering via A.S.R. verzekeringen (optioneel). Lees meer >
  • Bruiloftverzekering (optioneel). Lees meer >
  • Kosten (leges) voor het opvragen van de benodigde documenten bij jullie gemeentehuis.
  • Aanvragen groepstarief eenmalig € 50,-. Deze kosten komen in mindering bij een definitieve reservering. Leer meer >

Het legalisatiepakket met het Nederlands trouwboekje is inbegrepen in onze arrangementen. In sommige gevallen dienen wij extra documenten te laten legaliseren en/of vertalen. Vooraf informeren wij jullie over deze extra kosten.

Wat moet ik doen bij vlucht vertragingen?

Jullie kunnen een compensatie ontvangen als je meer dan drie uur vertraagd bent, je vlucht geannuleerd is of wanneer je geweigerd bent op de vlucht door bijvoorbeeld een overboeking. De compensatie die je mogelijk kunt ontvangen is afhankelijk van de gevlogen afstand en staat los van de originele ticketprijs. Lees meer >

Is een groepstarief voor het vliegen goedkoper?

Verzorgen wij ook de reis en het verblijf? Bij groepen van 10 personen of meer valt de boeking binnen het groepsvoorwaarden reglement van de meeste luchtvaartmaatschappijen. Dit kan wel verschillen per luchtvaartmaatschappij. Het kan gebeuren dat een individueel online tarief lager uitvalt dan het groepstarief. Alhoewel een individueel tarief hierdoor aantrekkelijker lijkt, is het toch af te raden om een groep te boeken in verschillende reserveringen. Luchtvaartmaatschappijen hebben dan namelijk het recht om de boeking te annuleren of de groep te weigeren bij de check-in. Het boeken van een groep in losse boekingen is op eigen risico. Lees meer >

Toestemming voor het reizen met minderjarige naar het buitenland?

Reizen jullie met een kind naar het buitenland? Voor reizen naar het buitenland met een minderjarig kind is toestemming van de gezaghebbende ouder(s) verplicht. De Koninklijke Marechaussee controleert bij een grensovergang wat de gezagssituatie is en of er toestemming is van de gezaghebbende ouder(s). Toestemming van de gezaghebbende ouder(s) kan worden aangetoond met behulp van het toestemmingsformulier. Het toestemmingsformulier is beschikbaar in het Nederlands en in het Engels. Aangezien ook buitenlandse instanties dit kunnen controleren vragen wij het Engelstalige formulier te gebruiken. Lees meer >

Bevat mijn paspoortnummer het cijfer ‘0’ of de letter ’O’?

In uw paspoortnummer komen cijfers en letters voor. Het kan soms onduidelijk zijn of er een letter ‘O’ in staat of het cijfer ‘0’. De letter ‘O’ komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer ‘0’. Dit geldt ook voor het nummer op uw identiteitskaart.

Paspoortnummer invullen

Let er goed op dat het dus altijd gaat om het cijfer ‘0’ wanneer u uw paspoortnummer invult.
Bijvoorbeeld bij:

  • een visumaanvraag
  • de aanvraag van een ESTA-reistoestemming (elektronische reistoestemming voor de Verenigde Staten van Amerika)
  • het boeken van een reis
  • het online inchecken met een vliegticket

Getrouwd in het buitenland en scheiden in Nederland?

Mijn partner en ik zijn in het buitenland getrouwd, maar gaan in Nederland scheiden? Als je in het buitenland bent getrouwd en het huwelijk is in Nederland ingeschreven bij de burgerlijke stand van je woonplaats, dan geldt het huwelijk als een Nederlands huwelijk. Je ontbindt het huwelijk dan met een Nederlandse echtscheiding. Wil je weten wat de gevolgen van deze Nederlandse scheiding zijn voor het land waar het huwelijk gesloten is, dan kun je terecht bij de ambassade van het desbetreffende land.

Heb een internationaal uittreksel van de echtscheidingsakte nodig, maar ben getrouwd geweest in het buitenland.

Omdat het huwelijk buiten Nederland is voltrokken ben je aangewezen op een afschrift van de echtscheidingsakte. Dit afschrift is uitsluitend in het Nederlands te verkrijgen en dien je te laten vertalen door een beëdigd vertaler. Voor de trouwbestemmingen Bonaire en Curaçao is een vertaling niet nodig.

Kan ik tijdens mijn verblijf excursies bijboeken?

Ja, dit kan. We werken voor excursies samen met GetYourGuide. Zij bieden op veel van onze bestemmingen excursies aan. Meer informatie >

Waar kan ik autohuur boeken op de bestemming?

Dankzij onze (inter)nationale samenwerking met alleen de allerbeste partners, kies je bij Sunny Cars uit een enorm aanbod huurauto’s en verhuurlocaties. Door het grote aantal boekingen dat zij tot stand brengen kunnen ze voordelig inkopen. Natuurlijk profiteer jij hier als klant van mee. Je vindt bij ons dus altijd de beste kwaliteit tegen een scherpe all-in prijs.

Autohuur mét volledige dekking en zónder zorgen
Bij Sunny Cars is iedere klant standaard all-in verzekerd, ongeacht het contract dat wij met de lokale aanbieder hebben gesloten. De terugbetaling van het eigen risico, de dekking van glas-banden-bodem-dakschades en een aanvullende WA-verzekering tot € 10 miljoen betalen ze dus gewoon uit onze eigen zak. Zo zorgen we ervoor dat jij altijd een duidelijke all-inclusive huursom betaalt en volledig zorgeloos kunt rondrijden op je vakantiebestemming.

Meer informatie, prijzen en reserveren >

Verzekeringen

Kan ik mijn reis en verblijf via Interweddings verzekeren?

In samenwerking met A.S.R. Verzekeringen bieden wij jullie de mogelijkheid om de reis, verblijf en jullie trouwdag te verzekeren om financiële schade te voorkomen. Hebben jullie al een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering?

Kortlopende Reisverzekering >
Kortlopende Annuleringsverzekering >

Online snel en eenvoudig afsluiten. Meer Informatie doorlopende reis- en annuleringsverzekering >

Waarom een bruiloftverzekering?

Omdat je niet wilt dat je bruiloft in duigen valt door onvoorziene omstandigheden. Interweddings biedt je als bruidspaar de meest uitgebreide bruiloftsverzekering aan tegen een zéér scherpe premie. Alle gemaakte kosten die betrekking hebben op de bruiloft en/of huwelijksfeest zijn middels de Interweddings bruiloftverzekering goed verzekerd! Ivm het COVID-19 is het tot nader bericht niet meer mogelijk om deze verzekering af te sluiten.  Lees meer >

Coronavirus (COVID-19)

Wij kunnen ons voorstellen dat jullie vragen hebben over de invloed hiervan op jullie reis en jullie trouwdag. Uiteraard staat jullie veiligheid bij ons voorop en volgen wij de situatie op de voet. Hierbij volgen wij de richtlijnen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het RIVM en de ANVR/VvKR (de brancheorganisaties). Daarnaast staan wij in nauw contact met onze lokale partners, wedding planners, luchtvaartmaatschappijen en leveranciers.

Mocht de situatie voor jullie bestemming onverhoopt veranderen, bijvoorbeeld vanwege een negatief reisadvies of omdat de toelatingseisen van jullie bestemming worden aangescherpt, dan nemen wij uiteraard z.s.m. contact met jullie op. Wij zullen jullie dan informeren over de mogelijkheden die er zijn en samen zullen wij aan een oplossing werken. Zo kan het bijvoorbeeld een optie zijn dat wij jullie reis (in overleg) niet annuleren, maar met jullie de mogelijkheden onderzoeken voor het verschuiven hiervan naar een later moment.

Wat is het huidige reisadvies?
Dit is afhankelijk per land, zelfs per regio en wijzigt regelmatig op dit moment. Kijk voor de laatste update op de site van Buitenlandse Zaken.

Wat als ik niet meer op vakantie wil?
Jullie kunnen de reis of het trouwarrangement niet zonder kosten annuleren. Wij houden wel rekening met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse zaken. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op, afhankelijk van de betreffende situatie zullen wij een besluit nemen en maatregelen treffen.

Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten als ik mijn geboekte reis wil annuleren of omboeken?
Of kosten van annuleren of omboeken gedekt zijn hangt af van het type verzekering.

Reisorganisaties
De verschillende reisorganisaties in Nederland vermelden ook alle informatie op hun website. Bijvoorbeeld de informatie van de reisorganisatie TUI kan je hier vinden.
Daarnaast heeft TUI ook een overzicht van bestemming opgegeven die vanaf een bepaalde datum beschikbaar zijn voor vertrek. Deze kan je hier vinden.

Meer informatie
Willen jullie meer te weten komen over het Coronavirus? Op de site van het RIVM vinden jullie de meest actuele informatie over dit coronavirus of neem contact met ons op. Vanwege de vele vragen zijn we momenteel telefonisch minder goed bereikbaar, maar geef jullie telefoonnummer door en wij bellen jullie terug.

DISCLAIMER: Wij hebben geen medische kennis, maar hebben onze informatie vergaard van betrouwbare partijen als het RIVM en partijen als de reisorganisatie TUI om jullie zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Spring naar toolbar