Inspiratie

Mauritius

Zoek je een tropisch strand in de Indische Oceaan om te trouwen? Dan past Mauritius waarschijnlijk beter dan iedere andere locatie. De zon schijnt, je voelt een fris briesje vanaf zee en je bent er even helemaal uit. Trouwen op Mauritius is een reis en huwelijk om nooit te vergeten.

Op Mauritius vind je de mooiste stranden, heerlijk eten en kwaliteitshotels voor jou, je partner en genodigden. De prachtige natuur en het strand bieden bijzondere plekken om het ja-woord te geven. Mauritius is een eiland waar je helemaal wegdroomt.

Mauritius en Afrika

Het eiland is onderdeel van Afrika en ligt op bijna duizend kilometer afstand van Madagaskar in de Indische Oceaan. De officiële taal is Engels, maar het merendeel van de bevolking spreekt Frans. Opvallend aan het eiland is dat sommige dier- en plantensoorten alleen op het eiland voorkomen doordat het zo geïsoleerd ligt.

Het prachtige eiland is in de 17e eeuw door Nederlanders ontdekt. Sindsdien zijn er veel nieuwe diersoorten naar het eiland meegebracht en is de natuur zeer divers geworden. Zo vind je op het eiland edelherten, apen en pijlstormvogels. En vind je in de botanische tuinen de mooiste planten die het eiland herbergt. Ook voor cultuurliefhebbers is er genoeg op Mauritius te zien. Denk aan overblijfselen van het Nederlandse Fort Frederik Hendrik, tempels en landhuizen in koloniale stijl.

De zee van Mauritius

Uiteraard komen de meeste toeristen af op de parelwitte stranden, de azuurblauwe zee en meest adembenemende koraalriffen. Om deze te bewonderen kun je in zee prachtig snorkelen en duiken. Blijf je liever op de oppervlakte? Voor watersportliefhebbers zijn er ook tal van mogelijkheden.

Zoals je ziet is Mauritius dus een tropische trouwlocatie en tegelijk ook een plek waar je cultuur, natuur en avontuur vindt. Bekijk ons aanbod aan hotels en resorts of neem contact op voor meer informatie over trouwen op Mauritius.

 • Trouwen op Mauritius

  Wij hebben echt een hele mooie trouwdag gehad op Mauritius.Alles perfect geregeld door Interweddings. Marco helpt je echt met alles en heel prettig contact met hem. Echt een aanrader. Super... Lees meer ›

  Jeroen
 • We do in Mauritius

  Wij zijn op 08-08-2018 getrouwd in Canonnier Beachcomber Golf Resort & Spa Mauritius. Toen wij bedachten van, wij willen trouwen in Mauritius maar wisten niet hoe. Na wat zoeken op internet kwamen we uit bij interweddings . Na het eerste gesprek met Marco was er een goed gevoel . Nadat we alle... Lees meer ›

  Niels en Samantha
 • Onvergetelijke dag en heel erg goed geregeld.

  Marco heeft ons van begin t/m het einde erg goed begeleid. Een prettige persoonlijke aanpak en erg betrokken. Onze bruiloft was op Mauritius en daar liep ook alles op rolletjes. Prachtig resort, prettige weddingplanner en een onvergetelijke dag. Alles tot in de puntjes geregeld en volledig... Lees meer ›

  Lisette & Sebastiaan
 • Once upon a time in Mauritius

  28 juli 2018 zijn wij getrouwd op Mauritius in Mystik Lifestyle (Mont Choisy). Voorafgaand aan de bruiloft zijn wij door Marco erg goed geïnformeerd over de papieren die wij moesten aanleveren en voor wanneer dit geregeld moest zijn. Ook hebben we een uitgebreide folder gehad waarin ons... Lees meer ›

  Brian & Alice Tjokroatmo