Inspiratie
Terug naar nieuws

Persoonlijke ervaring Mauritius

8 november, 2019 om 10:21

Tussen 7-11 oktober heb ik nogmaals kennis mogen maken met het prachtige Mauritius. Wij hebben in totaal vier resorts bezocht; allemaal in het luxe segment, maar verschillend qua grootte en stijl. Op deze manier kregen wij een goede indruk van het gevarieerde accommodatie aanbod op het eiland. Wat mij weer opviel is dat het serviceniveau overal erg hoog ligt.

Het Royal Palm Beachcomber Luxury – onderdeel van ‘The Leading Hotels of the World’ – steekt er toch met kop en schouders bovenuit. Het elegante boetiekresort heeft 69 suites en meer dan 600 personeelsleden, een ongekend hoge ‘staff-to-guest-ratio’. Alles klopt en kan geregeld worden. Echt een aanrader voor wie op zoek is naar een kleinschalige accommodatie met privacy en topservice. Het resort heeft veel repeaters en na ons verblijf snap ik waarom gasten hier graag terugkomen. Leuk is ook dat het resort vlakbij Grand Baie ligt; hier vind je diverse restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden.

Shangri-La’s Le Touessrok Resort & Spa en One&Only Le Saint Géran bevinden zicht aan de oostkust van Mauritius. Hier staat over het algemeen iets meer wind (er wordt vaak gekscherend over Mauritius gezegd: ‘west is best’), maar aan de oostkust bevinden zich wel enkele van de mooiste stranden van het eiland en het was hier prima vertoeven.

One&Only profiteert als oudste resort op Mauritius van een van de beste locaties met een oneindig lang, wit zandstrand dat over gaat in de kristalheldere zee. Overigens is het resort onlangs volledig gerenoveerd, dus het beschikt over hedendaags comfort en uitstekende faciliteiten.

LUX* Grand Gaube was geheel nieuw voor mij en tevens ook een aangename verrassing. Het resort ademt een heel ontspannen sfeer met veel bijzondere details zoals foodtrucks, een rum tree house, een openlucht bioscoop en gezellige plekjes om te relaxen. Het heeft een uitgebreid aanbod watersport mogelijkheden en kan ook op basis van all-inclusive worden geboekt – ideaal voor wie ‘Onbegrensd wil Genieten’. Wij sloten de reis in stijl af in de business class van Air Mauritius. Genieten van top service onderweg, heerlijk eten en een configuratie van 1-2-1 waarbij je de stoel in een paar seconden kan omtoveren in een bed.

Een geweldige honeymoon en trouwbestemming!

(c) Interweddings
Persoonlijke ervaring Mauritius
Spring naar toolbar