Inspiratie
Terug naar nieuws

Natuurlijk Mauritius

20 juni, 2019 om 10:12

Met parelwitte stranden en helderblauwe zee is Mauritius een echte bounty-bestemming voor jullie trouwdag. Maar er is nog veel meer te zien op dit tropische eiland! De natuur is er wonderschoon. Je vindt er vulkanische berglandschappen, prachtig aangelegde botanische tuinen, spectaculaire watervallen en verborgen grotten. Ontdek natuurlijk Mauritius!

On top of the world
Het bergachtige vulkaanlandschap van het binnenland van Mauritius leent zich perfect voor prachtige wandelingen. Met haar 812 meter is de berg Le Pouce de op twee na hoogste berg van het eiland. Het beklimmen van deze berg is zowel voor beginnende als geoefende wandelaars een mooie tocht. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht over de hoofdstad Port Louis en de rest van het eiland. Ook het Black River Gorges National Park is een fraai decor voor korte, lange, makkelijke en moeilijke wandelingen. Er loopt zo’n 60 kilometer aan wandelpaden door dit enorme park. De ongerepte natuur is het thuis van bijzondere plantensoorten en allerlei vogelsoorten die alleen op Mauritius voorkomen. Zo wonen er de roze duif, de knalgroene Mauritiusparkiet en de Mauritiaanse torenvalk. Bijkomen van de wandeling doe je bij één van de vele picknickplaatsen die door het hele park te vinden zijn.

Bijzondere botanische tuinen
De botanische tuin van Pamplemousses is de oudste botanische tuin op het zuidelijk halfrond. De tuin, niet ver van Port Louis, is meer dan 300 jaar geleden opgericht door de beroemde Franse botanicus Pierre Poivre. Je vindt er de bijzondere parasolwaaierpalm, die maar één keer in zijn leven bloeit, pas na zo’n 60 jaar. Na groots gebloeid te hebben, sterft de palm. Ook de botanische tuin in Curepipe is een bezoek waard. Deze tuin werd in 1870 aangelegd en herbergt een aantal zeldzame bomen en inheemse planten. De rivier die door de tuin loopt is een populaire plek om te vissen voor de lokale bevolking.

De veelkleurige heuvels van Charamel
De kleurrijke heuvels van Charamel zijn een absolute must-see. De maanachtige duinen van mineraalrijk vulkanisch zand kleuren roze, groen, steenrood, oranje, paars en grijs. Bezoek dit bijzondere natuurfenomeen bij zonsopgang of zonsondergang voor de mooiste kleuren. Neem ook zeker een kijkje bij de Chamarel-watervallen. Deze 100-meter hoge waterval is misschien wel de allermooiste waterval van Mauritius.

Pont Bon Dieu
Verborgen midden in een suikerrietveld bij Brisée Verdière ligt de grot Pont Bon Dieu. In deze natuurlijke grot van ongeveer 15 meter hoog en 20 meter breed nestelen zwaluwen en hebben wilde apen het goed naar hun zin. Met een prachtige omgeving en uitzicht op de zee is deze grot een onontdekt pareltje.

Snorkelen en duiken
Met schitterende koraalriffen en bijzondere vissoorten is Mauritius een waar snorkel- en duikparadijs, voor zowel de beginnende als de gevorderde duiker. Begroet de kleurrijke vissen gelijk vanaf het strand of maak een korte boottocht om de mooiste plekken te bereiken. Bij Gunner’s Coin spot je grote papegaaivissen en met een beetje geluk zwem je bij de enorme Walvisrots oog in oog met een hamerhaai. Voor beginnende duikers en snorkelfans is het Blue Bay Marine Park in het zuidoosten de uitgelezen plek om de onderwaterwereld te ontdekken.

Meer informatie trouwen op Mauritius >

Mauritius Tourism Promotion Authority (MTPA)
Trouwen op Mauritius
Spring naar toolbar