Inspiratie
Terug naar nieuws

Milieu- en sociaal beleid van Beachcomber hotels op Mauritius

15 november, 2022 om 11:00

Als Mauritiaans bedrijf en horecapionier op Mauritius zijn wij ons bewust van het prachtige geschenk dat de natuur ons heeft gegeven en hoe gelukkig we ons mogen prijzen dat we op een van de mooiste eilanden in de Indische Oceaan mogen wonen. Het is onze verantwoordelijkheid om al dat moois door te geven aan toekomstige generaties en tegelijkertijd goed te zorgen voor al onze teamleden. iedereen bij Beachcomber draagt op vakkundige wijze ons persoonlijk idee van gastvrijheid uit.

Wij streven ernaar de beste praktijken op het gebied van ecologische en sociale duurzaamheid toe te passen. Wij werken daarom samen met EarthCheck, wereldleider op het gebied van toezicht op en certificering van duurzaam toerisme, waarbij zowel kwalitatieve als kwantitatieve maatregelen worden gebruikt.

Het hoofdkantoor van Beachcomber Resorts & Hotels bevindt zich in Curepipe en heeft een totale bebouwde oppervlakte van 4 904,5 m2. Het terrein omvat 140 parkeerplaatsen, conferentie- en vergaderzalen, werkruimten, winkels en restaurants, waar in totaal 234 medewerkers werken.

Wij zetten ons bij Beachcomber op de volgende punten in voor duurzaamheid:

  • Vermindering van broeikasgasemissies van voertuigen en elektriciteit in Scope 1 & 2;
  • Bevordering van energiebesparing door middel van natuurlijke verlichting en een energiebeheer-systeem;
  • Bevorderen van regenwateropvang;
  • Bescherming van de biodiversiteit door behoud van de bestaande natuurlijke habitat;
  • Ondersteuning van ngo’s die betrokken zijn bij duurzaamheidsprojecten;
  • Maximalisering van de plaatselijke werkgelegenheid en bevordering van de belangstelling van de werknemers voor duurzaamheid op lange termijn en energie-efficiëntie, onder meer door middel van trainingen;
  • Aanmoedigen van een verantwoord inkoopproces overeenkomstig ons beleid inzake duurzame inkoop;
  • Planning en beheer van landgebruik waarbij de Mauritiaanse wetgeving wordt nageleefd;
  • Opzetten van een programma voor het gescheiden inzamelen en recyclen van afval en vermindering van het gebruik van plastic;
  • Afbouwen van en stoppen met het gebruik van gevaarlijke stoffen.

Het hoofdkantoor van Beachcomber zet zich in voor verantwoordelijke governance en naleving van de waarden van onze merk. In dit beleid is onze commitment vastgelegd om op transparante en verantwoorde wijze vertrouwen op te bouwen en te behouden. Met dit beleid volgen wij het Milieu- en Sociaal Handvest van de Groep met zijn 52 beloften. Wij moedigen onze medewerkers, gasten, belanghebbenden en partners in de gemeenschap aan om zich met ons in te zetten voor ecologische en sociale duurzaamheid; zodat we ons duurzaam kunnen blijven ontwikkelen.

Beachcomber Mauricia Mauritius
Spring naar toolbar