Inspiratie

Italië

Trouwen in Italië, bij het uitstek het land voor romantiek en samen zijn. Het land valt op door het glooiende landschap en heeft allerlei karakteristieke locaties waar je kunt trouwen. Denk aan een stad als Rome, Venetië, Siena of het prachtige Florence. Allemaal bekend door de historische gebouwen, het heerlijke eten en het prachtige weer.

Ben je een beetje bekend met de Italiaanse tradities? In Italië is het gebruikelijk om op zondag te trouwen en zijn er allerlei ceremonies om het huwelijk nog romantischer te maken. Er zijn echter ook zaken die ongeluk brengen en je volgens de Italianen zeker niet moet doen. Zo zou het dragen van groene kleding tijdens de huwelijksnacht ongeluk brengen en horen er geen kaarsen op tafel tijdens het huwelijksdiner.

Ontspanning

Lekker ontspannen hoort er in Italië uiteraard ook bij. Zo zijn er veel landgoederen waar je kunt wandelen of kun je een duik nemen in één van de meren die Italië rijk is.

Het trouwen in Italië

In Italië is trouwen een belangrijk onderdeel van de cultuur en de gebruiken in het land. En volgens sommige mensen nog intiemer en liefdevoller dan in andere Europese landen gebruikelijk is. Veel beroemdheden zijn je in ieder geval al voorgegaan. Neem bijvoorbeeld Marco Borsato en zijn bruid Leontien. Het paar gaf elkaar het jawoord in San Trovaso in het romantische Venezia. Het burgerlijk huwelijk werd gesloten in het gemeentehuis van Burano.

Patricia Paay en Adam Curry verkozen Liguria om zich voor de tweede keer voor altijd aan elkaar te verbinden. Ze beloofden elkaar in het schilderachtige jetsetplaatsje Portofino, onder de Italiaanse zon, eeuwige trouw en verbleven in het zeer luxueuze hotel Splendido.

De omgeving van Italië

Italië en het gebied rond de meren geeft net weer een andere sfeer dan Florence of bijvoorbeeld Venetië. Daar bevinden zich prachtige huizen om te trouwen en vind je sprookjesachtige landschappen om samen met je gasten van het huwelijk te genieten.

Wat betreft het weer kan het allerlei kanten op in Italië en zijn de seizoenen vergelijkbaar met die in Nederland. Weliswaar ligt de temperatuur een stuk hoger, maar door een klimaat dat sterk beïnvloed wordt door zee is het weer niet altijd te voorspelen. Gelukkig zijn de zomers en lentes over het algemeen zonnig en warm.

  • GEWELDIG trouwfeest!

    Beste Marco, we kijken terug op een GEWELDIG trouwfeest in Venetië. Het had niet beter gekund. Een aaneenschakeling van hoogtepunten. Alles klopte...alle onderdelen uit het schema waren een enorme belevenis op zich. De totale trip maakte zeer grote indruk, niet in het minst op ons zelf. Alles was... Lees meer ›

    Johan en Mandy