Inspiratie
 • Trouwen in Venetië

  Niemand zal het eerst bezoek aan Venetië vergeten; verwacht verbazing, verwondering en vreugde bij het zien van de pracht van deze stad die gebouwd is op het water of trouwen op het strand bij Venetië. Venetië: één van de meest romantische steden ter wereld.

  Lees verder
  Trouwen in Venetie - Italie
 • Trouwen in Rome

  Een bruisende stad waar het leven grotendeels op straat afspeelt. Een mengeling van eeuwenoude maar ook moderne gebouwen die jullie niet zullen vervelen. Rome is druk, chaotisch, temperamentvol en charmant.

  Lees verder
  Piazza Navona - Fontana dei Fiumi e Sant Agnese in Agone Rome ENIT
 • Trouwen in Siena

  Jullie zullen versteld staan van de eerste aanblik van de uitgestrekte Piazza del Campo, een van de mooiste pleinen van Italië en de Palazzo Pubblico en Torre del Mangia.

  Lees verder
 • Trouwen in Lucca

  Misschien is geen enkel Toscaanse stadje meer ideaal gelegen voor het beste waar Toscaans voor staat. Lucca is gunstig gelegen dicht bij de internationale luchthaven van Pisa, het ligt dicht bij de kust en de bergen en alle noordelijke Toscaanse steden zoals Pisa, Florence en de Cinque Terra zijn gemakkelijk te bereiken.

  Lees verder
  Trouwen in Lucca
 • Trouwen in Florence

  De fotoreportage zal een bijzondere herinneringen zijn aan jullie onvergetelijke dag met Florence als decor. Wie zou niet graag huwelijksfoto's hebben met de skyline van Florence op de achtergrond gezien vanaf de Piazzale Michelangelo?

  Lees verder

Italië

Trouwen in Italië, bij het uitstek het land voor romantiek en samen zijn. Het land valt op door het glooiende landschap en heeft allerlei karakteristieke locaties waar je kunt trouwen. Denk aan een stad als Rome, Venetië, Siena of het prachtige Florence. Allemaal bekend door de historische gebouwen, het heerlijke eten en het prachtige weer.

Ben je een beetje bekend met de Italiaanse tradities? In Italië is het gebruikelijk om op zondag te trouwen en zijn er allerlei ceremonies om het huwelijk nog romantischer te maken. Er zijn echter ook zaken die ongeluk brengen en je volgens de Italianen zeker niet moet doen. Zo zou het dragen van groene kleding tijdens de huwelijksnacht ongeluk brengen en horen er geen kaarsen op tafel tijdens het huwelijksdiner.

Ontspanning

Lekker ontspannen hoort er in Italië uiteraard ook bij. Zo zijn er veel landgoederen waar je kunt wandelen of kun je een duik nemen in één van de meren die Italië rijk is.

Het trouwen in Italië

In Italië is trouwen een belangrijk onderdeel van de cultuur en de gebruiken in het land. En volgens sommige mensen nog intiemer en liefdevoller dan in andere Europese landen gebruikelijk is. Veel beroemdheden zijn je in ieder geval al voorgegaan. Neem bijvoorbeeld Marco Borsato en zijn bruid Leontien. Het paar gaf elkaar het jawoord in San Trovaso in het romantische Venezia. Het burgerlijk huwelijk werd gesloten in het gemeentehuis van Burano.

Patricia Paay en Adam Curry verkozen Liguria om zich voor de tweede keer voor altijd aan elkaar te verbinden. Ze beloofden elkaar in het schilderachtige jetsetplaatsje Portofino, onder de Italiaanse zon, eeuwige trouw en verbleven in het zeer luxueuze hotel Splendido.

De omgeving van Italië

Italië en het gebied rond de meren geeft net weer een andere sfeer dan Florence of bijvoorbeeld Venetië. Daar bevinden zich prachtige huizen om te trouwen en vind je sprookjesachtige landschappen om samen met je gasten van het huwelijk te genieten.

Wat betreft het weer kan het allerlei kanten op in Italië en zijn de seizoenen vergelijkbaar met die in Nederland. Weliswaar ligt de temperatuur een stuk hoger, maar door een klimaat dat sterk beïnvloed wordt door zee is het weer niet altijd te voorspelen. Gelukkig zijn de zomers en lentes over het algemeen zonnig en warm.

 • Venetië

  Tijdens onze kampeervakantie een nachtje naar Venetië om een dag later in Palazzo Cavalli vlakbij de Rialtobrug te trouwen. Vanaf de eerste mail hebben wij een prettig contact met Marco van Interweddings. Ook leuk dat wij op de fiets bij Marco langs konden komen voor een kop koffie en... Lees meer ›

  Ron en Melanie
 • Een prachtige onvergetelijke dag dankzij Interweddings

  Na 40 jaar samenzijn konden mijn partner en ik dankzij Interweddings onze droom waarmaken. Wij huwden op 9.9.2019 om 12u in het Palazzo Cavalli in Venetië. Familie en vrienden in België wisten helemaal niets van onze huwelijksplannen af. En dat maakte het nog spannender. Alleen met zijn tweetjes... Lees meer ›

  Dany & Chris
 • Venetie bruiloft

  Wij zijn ten alle tijden vriendelijk te woord gestaan met alle vragen of informatie onze ervaring was super omdat alles netjes was geregeld en dus verliep alles heel soepel ook onze tolk was een hele aardige vriendelijke vrouw waar niks teveel voor was. voor ons was dit een geweldige ervaring met... Lees meer ›

  Priscilla & Roy
 • GEWELDIG trouwfeest!

  Beste Marco, we kijken terug op een GEWELDIG trouwfeest in Venetië. Het had niet beter gekund. Een aaneenschakeling van hoogtepunten. Alles klopte...alle onderdelen uit het schema waren een enorme belevenis op zich. De totale trip maakte zeer grote indruk, niet in het minst op ons zelf. Alles was... Lees meer ›

  Johan en Mandy
Spring naar toolbar