Inspiratie
Terug naar nieuws

De Top 5 Prachtige en Luxueuze Hotels in Venetië voor een Onvergetelijke Bruiloft in de Stijl van Casanova en George Clooney

21 oktober, 2023 om 19:55

In het hart van de betoverende stad Venetië, waar de grachten en architecturale pracht samenkomen, liggen enkele van ‘s werelds meest elegante en luxueuze hotels. Of je nu droomt van een romantisch uitje of een sprookjesachtige bruiloft in de voetsporen van iconen als Casanova en George Clooney, deze top 5 hotels zullen je verbeelding prikkelen en je hart sneller doen kloppen.

Trouwen bij St Regis Venetie
St Regis Venetie

1. The St. Regis Venice Het St. Regis Venice is een juweel gelegen aan het Canal Grande, op slechts een steenworp afstand van het San Marcoplein. Dit majestueuze hotel biedt een harmonieuze mix van luxe en kunst. Met kamers en suites die zijn ingericht in verfijnde Venetiaanse stijl, ademt elke hoek van dit hotel elegantie uit. Gasten kunnen genieten van het uitzicht op het kanaal, de binnentuinen of de stad. Het hotel beschikt ook over een spa, een gastronomisch restaurant en een bar met een weelderig interieur. Het St. Regis Venice is de perfecte keuze voor diegenen die willen genieten van de weelderige sfeer van Venetië in combinatie met moderne luxe.

2. Londra Palace Pal tegenover het San Marcoplein bevindt zich het historische Londra Palace. Dit hotel heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1860 en heeft een schat aan charme en elegantie. De kamers bieden een prachtig uitzicht op de stad en de lagune. Het Londra Palace is doordrenkt van kunst en cultuur, met exposities van moderne kunstenaars en een unieke collectie antiek en kunstvoorwerpen. Gasten kunnen genieten van culinaire hoogstandjes in het bekroonde restaurant Do Leoni en ontspannen in de sfeervolle bar. Dit hotel is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een romantisch toevluchtsoord met een vleugje geschiedenis.

3. Gritti Palace, a Luxury Collection Hotel

Trouwen bij Gritti Palace Venetie
Gritti Palace Venetie

Het Gritti Palace, genesteld aan de oevers van het Canal Grande, is een meesterwerk van Venetiaanse architectuur en luxe. Het hotel dateert uit de 16e eeuw en ademt oude grandeur uit. De kamers en suites zijn rijkelijk gedecoreerd en bieden een prachtig uitzicht op het water of de stad. Gasten worden getrakteerd op voortreffelijke gerechten in het restaurant en kunnen genieten van cocktails in de elegante bar. Het Gritti Palace is een ware oase van verfijning en weelde, ideaal voor koppels die op zoek zijn naar een betoverende ervaring.

4. Hotel Danieli Als een van de meest iconische hotels in Venetië, belichaamt Hotel Danieli de grandeur en elegantie van de stad. Gelegen nabij het San Marcoplein en met uitzicht op de lagune, is dit luxueuze etablissement een favoriet bij beroemdheden en royalty. De zalen met weelderige decoraties en antieke meubels creëren een sfeer van tijdloze romantiek. Het hotel biedt ook een panoramisch uitzicht vanaf het dakterras, wat een perfecte setting biedt voor een betoverende huwelijksceremonie bij zonsondergang.

5. Ca’ Sagredo Hotel In het hart van Venetië, aan de oevers van het Canal Grande, ligt het Ca’ Sagredo Hotel. Dit voormalige adellijke paleis uit de 15e eeuw is omgebouwd tot een charmant boetiekhotel met prachtige kunstwerken en antiek. De kamers en suites zijn stijlvol ingericht en bieden uitzicht op het kanaal of de stad. Met een elegante eetzaal met uitzicht op het water en een adembenemend terras aan de lagune, biedt dit hotel een unieke culinaire ervaring. Ca’ Sagredo Hotel is de perfecte keuze voor koppels die op zoek zijn naar een intieme en romantische omgeving.

Trouwen in Venetië: In de Voetsporen van Casanova en George Clooney Voor stellen die een sprookjesachtige bruiloft willen, biedt Venetië een ongeëvenaarde romantische setting. Met zijn pittoreske grachten, betoverende bruggen en prachtige architectuur, is de stad doordrenkt van romantiek. Het San Marcoplein, omringd door historische gebouwen en met uitzicht op de Basiliek van San Marco, is een populaire locatie voor bruiloften.

Trouwen bij Londra Palace Venetie
Londra Palace Venetie
Trouwen bij Hotel Danieli Venetie
Hotel Danieli Venetie
Trouwen bij Ca Sagredo Hotel Venetie
Ca Sagredo Hotel Venetie

 

Stel je voor: een intieme ceremonie in Palazzo Cavalli, met uitzicht op het Canal Grande. Of een sierlijke aankomst bij het Londra Palace per trouwgondel, gevolgd door een mooie fotoshoot.

Of je nu wilt trouwen in de voetsporen van legendarische verleider Casanova of in de stijl van stijlicoon George Clooney, Venetië biedt een scala aan prachtige en luxueuze hotels die de perfecte achtergrond vormen voor een romantische en onvergetelijke bruiloft.

In Venetië, waar de romantiek in de lucht hangt en de geschiedenis zich vermengt met hedendaagse luxe, kunnen stellen hun dromen waarmaken en een bruiloft beleven die net zo betoverend is als de stad zelf.

Bekijk onze trouwarrangementen in Venetië om alvast in de stemming te komen >

Hotel Danieli Venetie
Spring naar toolbar