Inspiratie
 • RIU Hotels & Resorts – Costa Rica

  Costa Rica is de natuur attractie van Centraal-Amerika. Ongeveer een kwart van het land is tot beschermd gebied verklaard. De 'rijke kust' is een waar paradijs voor liefhebbers van flora en fauna, ruige vulkanen, jungle, prachtige baaien, mooie stranden en tropisch regenwoud.

  Lees verder
  RIU Weddings Costa Rica
 • Costa Rica – Tango Mar

  Een trouwreis (rondreis) door Costa Rica in Centraal Amerika is pas compleet met een paar dagen verblijf in Tango Mar. Dit is een paradijs op aarde. Werkelijk alles is hier subliem, de kamers, het ontbijt, de zwembaden, het strand... alles topkwaliteit.

  Lees verder
  Costa Rica - Tango Mar - Trouwen

Costa Rica

Toen Christopher Columbus in 1502 voor het eerst voet aan wal zette aan Costa Rica´s Caribische kust, noemde hij het land onmiddellijk Costa Rica – oftewel ”rijke kust”. Hij ontdekte dit land, van de vochtige tropische wouden, uitbundige en veelzijdige flora en fauna en heldere koraalriffen! Honderden jaren later zijn de natuurlijke schatten die hij beschreef bewaard gebleven voor ons bezoekers, om ervan te kunnen genieten. De Caribische regio ten zuiden van de belangrijkste exportstad, Limon, is goed met San José verbonden door middel van een uitstekende snelweg die reizigers door bergen en het dichte regenwoud van het Nationaal Park Braulio Carrillo heen voert.

Costa Rica is een prachtig vakantieland in Midden-Amerika. Jaarlijks trekken vele liefhebbers van natuur naar dit buurland van Panama en Nicaragua.

Stranden

Met meer dan 1700 kilometer aan kustlijn is het niet moeilijk voor te stellen waarom Costa Rica dé vakantie bestemming bij uitstek is voor een heerlijke relaxte strandvakantie. Costa Rica, dat “rijke kust” betekent in het Spaans, doet haar naam dan ook eer aan! – Of u nou op zoek bent naar een idyllisch wit zandstrand voor ontspanning, vissen of lekker lui zonnebaden, of naar avontuur op een strand waar reusachtige zeeschildpadden aan land komen om hun eieren te leggen – Met haar oneindig aantal stranden heeft Costa Rica alles in huis voor de echte strandliefhebber!

Het warme water dat de kust van Costa Rica omringd en de goed ontwikkelde toeristische infrastructuur zijn slechts enkele redenen waarom de stranden hier genoteerd staan als een van de beste ter wereld.

Nationale Parken

In 1970 realiseerde de bevolking van Costa Rica zich dat hun mooie land het verdient om te worden beschermd, zodat toekomstige generaties ook nog van deze schoonheid zouden kunnen genieten. In dat jaar werd het Nationale Park-Systeem in Costa Rica ingesteld, en wordt over de hele wereld bewonderd. Costa Rica heeft een groter deel van het land, voor Nationale Parken weten te behouden dan enig ander land in de wereld – met 10,27% als Nationale Parken, beschermd door de Costaricaanse wet, en een additionele 17% gereserveerd voor bos- en Indianen-reservaten, toevluchtsoorden voor wilde dieren en bufferzones.

Nationale Schatten

Het National Conservation Areas System (Sinac), opgericht door de regering in 1998, houdt toezicht op de bijna tweehonderd beschermde gebieden, met inbegrip van meer dan 50 dierenreservaten, 32 grote Nationale Parken, meer dan een dozijn bosreservaten en een handvol biologischereservaten. In de meeste gevallen is de toegang tot alle Nationale Park Systemen en Reservaat Systemen in Costa Rica goedkoop en gemakkelijk bereikbaar, hoewel sommige makkelijker te bereiken zijn dan andere. Het enige dat van bezoekers wordt gevraagd, is dat zij de noodzakelijkheid respecteren om deze waardevolle natuurlijke bronnen te beschermen.

Spring naar toolbar