Inspiratie

Veel gestelde vragen (FAQ)

Waarom moet ik bij Interweddings reserveren?

Sinds 2003 zijn wij in Nederland en België de specialist voor het trouwen in het buitenland en de renewal of the vows. Niet zomaar erbij, maar uitsluitend trouwen op de mooiste plekjes over de gehele wereld. Onze kennis zorgt ervoor dat we de beste trouwlocaties geselecteerd hebben en werken inmiddels samen met een vast netwerk van professionals in het buitenland. Onze trouwarrangementen zijn duidelijk en altijd inclusief legalisatiekosten indien van toepassing. Vanwege onze lange ervaring zijn wij op de hoogte van alle regels voor de legalisatie van alle documenten. Lees meer >

Garantiefonds?

Interweddings is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO, een vergelijkbaar fonds als de SGR maar dan voor kleine reisorganisaties. Verder zijn al onze partner organisaties aangesloten bij de in hun land betreffende internationale verzekeringsmaatschappijen en voldoen ze aan de huidig gestelde eisen van reisorganisaties.
Wij zijn eveneens aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Lees meer >

Waarom een bruiloftverzekering?

Omdat je niet wilt dat je bruiloft in duigen valt door onvoorziene omstandigheden. Interweddings biedt je als bruidspaar de meest uitgebreide bruiloftsverzekering aan tegen een zéér scherpe premie. Alle gemaakte kosten die betrekking hebben op de bruiloft en/of huwelijksfeest zijn middels de Interweddings bruiloftverzekering goed verzekerd! Lees meer >

Kan ik mijn reis en verblijf verzekeren?

In samenwerking met Europeesche Verzekeringen bieden wij jullie de mogelijkheid om de reis, verblijf en jullie trouwdag te verzekeren om financiële schade te voorkomen. Hebben jullie al een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering? Laat het ons weten, zodat wij het voorstel kunnen aanpassen. Meer Informatie >

Zijn alle kosten voor de legalisatie inbegrepen?

Ja. In onze trouwarrangementen zijn de legalisatiekosten inbegrepen in de reissom. Het kan voorkomen dat er voor een bepaalde trouwlocatie extra documenten nodig zijn of vertalingen. Vooraf zullen wij dit aan jullie doorgeven.

Zijn alle kosten inbegrepen in het arrangement?

Onze arrangementen zijn vaak te combineren met ieder gewenst hotel. Graag maken wij ook een offerte voor de reis- en het verblijf of rondreis. Alles uit één hand! Indien alleen het trouwarrangement geboekt wordt zonder reis en verblijf bedragen de administratiekosten € 50,- per reservering.

Wat doen wij?

Trouwen in het buitenland:
Verspreid over de hele wereld vind je de meest fantastische locaties om elkaar het ja-woord te geven. Gun jezelf een unieke huwelijksceremonie in een ontspannen vakantiesfeer. Met de voeten in het zand op het tropische Tobago, in San Francisco met uitzicht op de Golden Gate Bridge of in een romantische baai in het groene Nieuw-Zeeland. Wat jouw wensen ook zijn, Interweddings laat ze voor je uitkomen. En wij zorgen er tevens voor dat jullie huwelijk ook rechtsgeldig is voor de wet.

Renewal of the Vows:
Jullie willen op bijzondere wijze de liefde voor elkaar opnieuw bezegelen. Hoe mooi is dan een ceremonie op een wonderschone locatie in het buitenland? Een plek die betekenis voor jullie heeft, of waar het simpelweg prachtig is. Bij een renewal of the vows is werkelijk alles en overal mogelijk. Vertel ons je wensen en laat de organisatie verder over aan Interweddings. Jullie hoeven dan alleen nog te ontspannen en te genieten om opnieuw met elkaar te trouwen.

Legalisatie:
Er komt veel kijken bij een trouwerij in het buitenland. Maar het belangrijkste is de legalisatie van het huwelijk voor de wet. Je dient dan wel tijdig de juiste stappen te nemen. Geen zin in stress of onzekerheid? Laat de legalisatie dan over aan Interweddings. Wij zijn goed bekend met de actuele Nederlandse én buitenlandse wetgeving, de benodigde documenten en de vereiste stempels.

Moet ik in Nederland het huwelijk vooraf melden (ondertrouw)?

Wanneer jullie trouwen in het buitenland dan gaan jullie vooraf NIET in ondertrouw in Nederland. Wij verzorgen dit voor jullie ter plaatse. Als jullie in ondertrouw zijn gegaan, dan dienen jullie dit te annuleren bij de gemeente waar de melding heeft plaats gevonden.

Trouw ik in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden?

Het huwelijk in gemeenschap van goederen is vanaf 1 januari 2018 niet meer het standaard-bruiloftsarrangement. Vanaf die datum wordt elke nieuwe echtelijke verbintenis gesloten op beperkte gemeenschap van goederen. Wie toch wil trouwen op huwelijkse voorwaarden, moet dat apart regelen bij de notaris.

Wanneer jullie willen trouwen op huwelijkse voorwaarden, dan dienen jullie VOOR dat jullie op reis gaan een afspraak te maken met een notaris om de huwelijkse voorwaarden vast te leggen. Indien jullie dit niet doen trouwen jullie op beperkte gemeenschap van goederen. Meer informatie op de website van Rijksoverheid >

Krijg ik ook een Nederlands trouwboekje?

Ja. Nadat jullie de gelegaliseerde trouwakte hebben laten zien bij het gemeentehuis in jullie woonplaats, gaan wij de trouwakte laten inschrijven in Den Haag. Heb je ooit een kopie van de trouwakte nodig, dan kan je deze eenvoudig in Den Haag opvragen en niet in het land waar jullie getrouwd zijn. Hierna vragen wij ook voor jullie het Nederlands trouwboekje aan.

Hoelang moet ik wachten op het Nederlands trouwboekje?

De inschrijving in jullie woongemeente is wettelijk verplicht. De inschrijving in Den Haag en het trouwboekje is onze service! Dit laatste zal ongeveer 8 weken duren en krijgen jullie automatisch thuis gezonden.