Inspiratie
Terug naar nieuws

Trouwen in Spanje – niet wettelijk

4 mei, 2015 om 09:57

De laatste tijd lees je veel over beroemdheden die trouwen in Spanje. Bijvoorbeeld laatst het huwelijk van Patty Brard op Ibiza. In eerste instantie denken wij direct aan een officieel burgerlijk huwelijk, maar een paar weken ervoor zijn ze voor de Nederlandse wet in Amsterdam getrouwd.

In de Europese Unie is namelijk elk land bevoegd om de voorwaarden voor een wettelijk huwelijk te bepalen en zijn de voorwaarden voor elk land verschillend.

Een burgerlijk huwelijk in Spanje is in de meeste gevallen niet wettelijk, maar puur ceremonieel. Om een burgerlijk huwelijk in Spanje te kunnen voltrekken moet minstens één van de huwelijkspartners in Spanje woonachtig zijn of de Spaanse nationaliteit bezitten. Eenvoudiger is het om in Nederland te trouwen en vervolgens kunnen jullie de huwelijksceremonie houden in Spanje.

De landen binnen Europa waar wij het (wettelijke) burgerlijk huwelijk verzorgen zijn:

In Spanje verzorgen wij wel de bruiloft, Renewal of the Vows of het aanzoek. Informeer naar de mogelijkheden. Een mooie locatie hiervoor is bijv. het Canarisch Eiland Fuerteventura! Hier kan je op een tropische locatie met de voeten in het zand elkaar het ‘Ja-woord’ geven. Voor meer informatie kijkt u op de Renewal pagina van Fuerteventura.

Nederlandse Ambassade in Madrid, Spanje
Spring naar toolbar