Inspiratie
Terug naar nieuws

Kan je als Nederlander in Spanje trouwen?

4 mei, 2015 om 09:57

Trouwen in Spanje is een trend die de laatste tijd veel aandacht krijgt, vooral wanneer het gaat om beroemdheden die hun geloften op prachtige locaties in het land uitwisselen. Neem bijvoorbeeld het recente huwelijk van Patty Brard op Ibiza. Hoewel we in eerste instantie denken aan een officieel burgerlijk huwelijk, blijkt dat veel koppels zich enkele weken voorafgaand aan de ceremonie in Spanje al voor de Nederlandse wet hebben laten trouwen in Amsterdam.

In de Europese Unie heeft elk land namelijk het recht om de voorwaarden voor een wettelijk huwelijk vast te stellen, en deze voorwaarden variëren van land tot land. In de meeste gevallen is een burgerlijk huwelijk in Spanje niet wettelijk erkend, maar puur ceremonieel. Om een burgerlijk huwelijk in Spanje te voltrekken, moet minstens één van de huwelijkspartners in Spanje woonachtig zijn of de Spaanse nationaliteit bezitten. Een eenvoudigere optie is om in Nederland te trouwen en vervolgens de huwelijksceremonie in Spanje te houden.

De landen in Europa waar wij (wettelijke) burgerlijk huwelijk kunnen verzorgen zijn o.a.:

Mocht je de voorkeur geven aan een officieel erkend huwelijk, dan kunnen wij je in deze landen van dienst zijn.

Hoewel wij in Spanje geen wettelijke huwelijken kunnen verzorgen, bieden wij wel de mogelijkheid om andere bruiloftsevenementen te organiseren, zoals de vernieuwing van de huwelijksgeloften (Renewal of the Vows) of zelfs het huwelijksaanzoek. Een prachtige locatie hiervoor is bijvoorbeeld het Canarische eiland Fuerteventura of Tenerife. Beeld je eens in hoe romantisch het zou zijn om elkaar op een tropische locatie met de voeten in het zand het ‘Ja-woord’ te geven. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de Renewal-pagina van Fuerteventura.

Hoewel een wettelijk huwelijk in Spanje wellicht niet mogelijk is voor niet-ingezetenen, biedt het land nog steeds vele mogelijkheden voor romantische en onvergetelijke bruiloften. Of het nu gaat om het vernieuwen van je geloften of het plannen van een speciaal aanzoek, Spanje heeft prachtige locaties en een heerlijk klimaat om van je speciale gelegenheid een magische ervaring te maken.

Laat je dus niet ontmoedigen door de beperkingen voor een wettelijk huwelijk in Spanje. Er zijn talloze manieren om van je bruiloft in dit betoverende land een onvergetelijke gebeurtenis te maken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en wij helpen je graag bij het plannen van jouw droombruiloft in Spanje.

Nederlandse Ambassade in Madrid, Spanje
Spring naar toolbar