Inspiratie
Terug naar nieuws

Wat kost het om in het buitenland te trouwen?

5 april, 2023 om 12:43

Trouwen in het buitenland kan een romantische en avontuurlijke manier zijn om je huwelijk te beginnen. Het kan echter ook een uitdaging zijn om de juiste locatie te vinden, juridische formaliteiten te voltooien en alle details van je bruiloft te organiseren. Bovendien kan de prijs van een buitenlandse bruiloft variëren van minder dan duizend euro tot achtduizend euro, afhankelijk van een aantal factoren als bijvoorbeeld het aantal gasten en diner locatie. In dit artikel zullen we uitleggen waar je rekening mee moet houden bij het plannen van een bruiloft in het buitenland en welke kosten je kunt verwachten.

Locatie
De locatie is een van de belangrijkste factoren bij het plannen van een bruiloft in het buitenland. Populaire bestemmingen zijn bijvoorbeeld het Caribisch gebied, Europa, Mauritius en de Seychellen. De kosten kunnen echter sterk variëren, afhankelijk van de locatie. Als je bijvoorbeeld besluit om in Europa te trouwen is de reis en het verblijf een stuk voordeliger dan als jullie kiezen voor het huwelijk op Mauritius of de Seychellen. In het algemeen zijn landen in Europa en Amerika minder duur dan bijvoorbeeld de eilanden in de Indische Oceaan. De reissom kan variëren voor een week naar Kos met vlucht en hotel op basis van all-inclusive vanaf € 750,- per persoon tot een week een 5*-en hotel op Mauritius vanaf € 2.500,- per persoon.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden. Als je bijvoorbeeld een bruiloft in de winter in Europa plant of in een regen seizoen, zijn de kosten voor accommodatie en andere diensten waarschijnlijk lager dan tijdens de zomermaanden, wanneer het toeristenseizoen op zijn hoogtepunt is. Vaak is dit niet gewenst aangezien je toch zekerheid wil hebben op goed weer.

Juridische formaliteiten
Voordat je trouwt in het buitenland, moet je de juridische formaliteiten kennen en begrijpen. Elk land heeft zijn eigen regels en voorschriften voor het afgeven van een huwelijksvergunning en het voltooien van de vereiste documentatie en vertalingen. Sommige landen kunnen bijvoorbeeld vereisen dat je voorafgaand aan de bruiloft de documenten laat voorzien van een apostille stempel of een vertaling naar de taal van het land waar je wil trouwen. De kosten voor deze juridische formaliteiten kunnen variëren van enkele tientallen tot enkele honderden euro’s. Het is belangrijk om deze kosten te kennen en in je budget op te nemen. Bij Interweddings zijn al deze kosten reeds inbegrepen in het trouwarrangement!

Het trouwen in het buitenland kan een aantrekkelijk alternatief zijn voor een bruiloft in Nederland, niet alleen vanwege de ervaring en het avontuur, maar ook vanwege de kostenbesparingen die het kan bieden. Hier zijn enkele redenen waarom trouwen in het buitenland goedkoper kan zijn dan trouwen in Nederland.

Minder gasten
Een bruiloft in het buitenland kan minder gasten betekenen vanwege de reiskosten en verblijfskosten die ermee gemoeid zijn. Dit kan de totale kosten van de bruiloft aanzienlijk verminderen. Bovendien kan het hebben van minder gasten het gemakkelijker maken om het budget voor eten, drinken en andere activiteiten te beheren.

Voordelige locaties
De kosten van trouwlocaties in het buitenland kunnen veel lager zijn dan in Nederland. Veel landen bieden prachtige trouwlocaties aan met een lagere prijs dan in Nederland. Dit kan vooral het geval zijn in landen waar de levenskosten lager zijn dan in Nederland. Daarnaast kunnen er in sommige landen aantrekkelijke pakketten worden aangeboden voor trouwlocaties, inclusief catering en andere voorzieningen. Zo zijn er bijvoorbeeld hotels die een gratis trouwarrangement aanbieden of bieden veel extra’s aan als bijvoorbeeld 30% korting op het verblijf van verschillende hotels op Mauritius.

Lagere leverancierskosten
Leverancierskosten, zoals catering, bloemisten, fotografen en muzikanten, kunnen in sommige landen veel lager zijn dan in Nederland. Dit kan te maken hebben met de lagere lonen en kosten van levensonderhoud in bepaalde landen, waardoor de totale kosten van de bruiloft dalen. Het kan ook gemakkelijker zijn om lokale leveranciers te vinden die lagere prijzen bieden dan de internationale leveranciers die in Nederland worden gebruikt.

Minder formaliteiten
In Nederland kunnen de kosten van een bruiloft hoog zijn vanwege de vereiste formaliteiten en papierwerk. In het buitenland kunnen de kosten van deze formaliteiten echter veel lager zijn, vooral als de lokale wetgeving minder streng is dan in Nederland. Het kan ook gemakkelijker zijn om de vereiste documenten te verkrijgen in sommige landen dan in Nederland, wat kan leiden tot een soepeler en goedkoper proces.

Goedkopere accommodatie en transport
De kosten van accommodatie en transport kunnen aanzienlijk lager zijn in sommige landen dan in Nederland. Het kan gemakkelijker zijn om voordelige accommodaties te vinden in het buitenland, zoals budgethotels of vakantiehuizen, wat kan helpen om de kosten van de bruiloft te drukken. Daarnaast kunnen transportkosten, zoals het huren van een auto of het gebruik van het openbaar vervoer, ook goedkoper zijn in sommige landen dan in Nederland.

Minder stress
Een bruiloft in Nederland kan aanzienlijke stress veroorzaken vanwege de planning en organisatie die nodig is. Ook de keuzestress van wie je gaat uitnodigen is hoog. Een bruiloft in het buitenland geeft echter minder stress en is een unieke ervaring. Trouwen in het buitenland kan ook als een avontuur worden gezien, waarbij je een unieke en bijzondere ervaring hebt die je je leven lang zal bijblijven. Dit kan ook helpen om stress te verminderen omdat het focus verschuift van de stress naar het genieten van de ervaring.

 

trouwen op st maarten strand
Spring naar toolbar