Inspiratie
Terug naar nieuws

Magische Arctische Bruiloften in Fins Lapland

6 juni, 2023 om 09:50

Het huwelijk aangaan op de rand van de wereld is iets dat je voor altijd bijblijft. Talloze stellen kiezen ervoor om naar Kakslauttanen te komen voor hun bijzondere dag, of het nu gaat om het vieren van hun huwelijk of het vernieuwen van hun geloften. Wij stemmen onze diensten af op de wensen van onze gasten en creëren een authentieke Lapse locatie voor de viering, of het nu gaat om een kleine kring van naaste vrienden of de hele uitgebreide familie.

Winterbruiloft in de Sneeuw en onder het Noorderlicht

Een winterbruiloft omringd door sneeuw zorgt voor een magische gebeurtenis. Onze romantische Sneeuwkapel en de houten kapel van Tieva, gelegen in het midden van het bos, zijn beide ideale locaties voor jullie speciale dag. Je zit in een slee die wordt voortgetrokken door een rendier of een Finse paard. De slee brengt je door een betoverend besneeuwd bos. De sneeuw is zo wit dat je je afvraagt of het echt is. Uiteindelijk bereik je je bestemming: een kapel gemaakt van ijs en sneeuw. Je stapt de kapel binnen en kijkt om je heen. De kapel is versierd met ijssculpturen en het is de mooiste plek die je ooit hebt gezien.

Bruiloft tijdens de Middernachtzon

In de zomer werpt de Middernachtzon een onvergetelijke gloed over de ceremonie. Je bevindt je in een traditionele vissersboot op het Inarimeer. De helderheid van het water en de schoonheid van de kale oevers fascineren je. Uiteindelijk bereik je je bestemming: het indrukwekkende eiland Ukonkivi. Het is een heilige plek voor de lokale Sámi-bevolking. Je klimt naar het hoogste punt van het eiland, waar de ceremonie zal plaatsvinden. De Middernachtzon schijnt over jullie liefde.

Herfstbladeren seizoen “Ruska” Bruiloft

In de herfst, tijdens de “Ruska”-periode van herfstkleuren, lijkt het alsof de hele natuur van Lapland deelneemt aan de opwindende bruiloftssfeer, met bladeren en bodemflora die branden in tinten rood, oranje en geel. Je loopt naar een heuvel. Als je naar beneden kijkt, zie je dat je omringd bent door wildernis. Overal in het landschap zie je de kleuren van de herfst. Het kan zelfs gebeuren dat het Noorderlicht zich bij jullie aansluit bij jullie viering van de liefde.

HOE HET IN ZIJN WERK GAAT OP DE TROUWDAG

 • Jullie magische bruiloft begint meestal al op de luchthaven van Ivalo, waar onze chauffeur jullie ophaalt en rechtstreeks naar het Kakslauttanen hotel brengt. We raden aan om minstens één dag voor de ‘grote dag’ te komen om te ontspannen en te wennen aan Lapland en het weer. Op jullie aankomstdag bespreekt onze weddingplanner het bruiloftsprogramma met jullie. Dit is jullie kans om iets extra’s aan het programma toe te voegen.
 • De bruiloftsdag begint met een uitgebreid ontbijt. Na het ontbijt is het tijd voor jullie kapper en visagist.
 • Daarna ontvangen jullie een bruidsboeket en een corsage (bloem voor de bruidegom) naar keuze, gemaakt door lokale experts.
 • We hebben gemerkt dat je de beste herinneringen aan je bruiloft krijgt als onze fotograaf jullie de hele dag vergezelt.
 • Jullie zijn vrij om de locatie van de bruiloft te kiezen. In de zomer kunnen jullie de ceremonie houden in een romantische kleine houten kapel genaamd Tieva, op 2 km van het East Village, of op de top van een heuvel onder de Middernachtzon. In de winter kunnen jullie de ceremonie houden in onze Sneeuwkapel, in een glazen tipi onder de Arctische hemel of in de houten kapel van Tieva. Maak de bruiloftsviering compleet met een authentiek optreden van traditioneel Lapse zang “joiku” en geniet van een glas champagne of een speciale warme cocktail met jullie gasten.
 • Na de ceremonie is het tijd om naar de bruiloftsreceptie te gaan, op de manier die jullie verkiezen – bijvoorbeeld met een paardenslee of een rendierslee. Jullie kunnen de receptie houden met al jullie vrienden en familieleden, of het bijzondere moment vieren met z’n tweeën in een van onze restaurants. We hebben verschillende unieke locaties voor recepties van verschillende groottes – van intieme kleinere ruimtes genieten met zijn 2-en tot Santa’s Celebration House, met een capaciteit tot 300 gasten. Om nog maar te zwijgen over onze nieuwste trots, de unieke Glasiglootoren, die jullie en jullie gasten 30 meter dichter bij de Arctische hemel en het Noorderlicht brengt.
 • ‘s Avonds kunnen jullie genieten van een zeer speciaal bruiloftsdiner in het Log restaurant.
 • Voor jullie huwelijksnacht hebben jullie verschillende opties, afhankelijk van het seizoen: bijvoorbeeld de Wedding Chamber, Glasigloos, Kelo-Glass Igloos of een Queen Suite. De keuze is aan jullie, maar we raden aan om jullie cabin ook te behouden voor jullie gemak.
 • De volgende dagen kunnen jullie deelnemen aan hun optionele excursies en genieten van de prachtige en vredige natuur van Lapland.

Excursies in Fins Lapland

Fins Lapland biedt een breed scala aan opwindende excursies en activiteiten voor stellen die hun huwelijk in deze betoverende regio vieren. Hier zijn enkele van de meest populaire excursies waar jullie van kunnen genieten tijdens jullie verblijf:

 1. Huskytocht: Maak een onvergetelijke rit met een huskyslede door de prachtige besneeuwde bossen en geniet van het gevoel van snelheid en de natuurlijke schoonheid om je heen. Laat de enthousiaste husky’s jullie voorttrekken terwijl jullie samen genieten van dit avontuur.
 2. Rendiersafari: Maak kennis met de traditionele manier van reizen in Lapland door een rit te maken met een rendierslede. Laat je betoveren door de rustige aard van de rendieren en geniet van het prachtige winterlandschap terwijl jullie over bevroren meren en door met sneeuw bedekte bossen glijden.
 3. Sneeuwscootersafari: Ga op een opwindend avontuur met een sneeuwscooter en verken de uitgestrekte witte vlaktes van Lapland. Rijd over bevroren rivieren, door dichte bossen en bereik adembenemende uitzichtpunten. Dit is een geweldige manier om de wildernis van Lapland te ervaren en samen spannende herinneringen te creëren.
 4. IJsvissen: Probeer je visvaardigheden uit tijdens een ijsvissessie op een bevroren meer. Met een boor wordt er een gat in het ijs gemaakt, waarna jullie je hengels uitwerpen en wachten op een hapje. Het is een ontspannende en traditionele activiteit waarbij jullie kunnen genieten van de serene omgeving en de frisse lucht.
 5. Bezoek aan de kerstman: Als jullie in Lapland zijn, is een bezoek aan de officiële woonplaats van de kerstman in Rovaniemi een must. Breng een bezoek aan de Kerstman in zijn magische dorp, waar jullie de kans krijgen om met hem te praten, jullie wensen kenbaar te maken en zelfs een ritje te maken in een rendierslee.
 6. Sneeuwschoenwandeling: Trek sneeuwschoenen aan en verken de prachtige besneeuwde landschappen van Lapland te voet. Wandel over bevroren meren, door stille bossen en geniet van de rust en stilte van de natuur. Een sneeuwschoenwandeling is een geweldige manier om van de omgeving te genieten en samen quality time door te brengen.
 7. Noorderlichtexcursie: Een bezoek aan Lapland is niet compleet zonder het magische schouwspel van het Noorderlicht te ervaren. Ga ‘s avonds op pad met een gids die jullie meeneemt naar de beste plekken om dit natuurverschijnsel te zien. Geniet van het dansende groen, paars en roze licht dat de nachtelijke hemel verlicht.

Dit zijn slechts enkele van de vele spannende excursies die jullie kunnen ondernemen tijdens jullie verblijf in Fins Lapland. Of jullie nu op zoek zijn naar avontuur, ontspanning of culturele ervaringen, Lapland heeft voor elk wat wils. Geniet van jullie magische bruiloft in deze adembenemende omgeving en maak herinneringen die een leven lang meegaan.

Meer informatie over de trouwen in lapland kunnen jullie hier vinden.

Glazen tipi kapel Kakslauttanen
Spring naar toolbar