Inspiratie
Terug naar nieuws

Drie leuke tips voor een vakantie op Malta

28 november, 2019 om 14:23

Na minder dan drie uur vliegen bevind je jezelf al op de prachtige Maltese Eilanden. De Malta Eilanden bestaan uit meerdere eilanden, maar wij vertellen je graag meer over de drie grootste: Malta, Gozo en Comino! Een heerlijke vakantiebestemming of de perfecte locatie voor jullie huwelijk; Trouwen op Malta?

Malta

Malta kent een rijke geschiedenis. Door de verschillende heersers is het eiland nu voorzien van een mengelmoes aan invloeden waaronder vooral Italiaanse, Britse en Moorse invloeden die je terug vindt in de gerechten, sporten en bouwstijlen. Wat heeft dit eiland naast de rijke geschiedenis nog meer te bieden?

Valletta

Valletta is de hoofdstad van Malta, je vindt hier veel zandstenen gebouwen, karakteristieke balkons en kleurrijke deuren. Valletta wordt omringd door hoge vestingmuren met indrukwekkende kerken en tal van musea. Deze stad is niet voor niets in 2018 benoemd tot de Culturele Hoofdstad van Europa!

De havens van Malta

Malta kent meerdere havens. De leukste haven om te bezoeken is de Marsasloxx haven. Dit is een kleine vissershaven waar de beroemde gekleurde bootjes dobberen, die Luzzu of Dghasja worden genoemd. Hoewel je deze bootjes overal op Malta tegenkomt, worden ze in Marsasloxx nog echt gebruikt voor de visvangst. Ook kun je hier in de haven genieten van een heerlijk stukje vis!

Mdina

De voormalige hoofdstad Mdina heeft álles voor een fijne stedentrip. Deze plek is compleet ommuurd met autovrije straten, middeleeuwse gebouwen en barokke details. Insidertip: strijk neer bij Fontanella Tea Garden: hier eet je de lekkerste chocoladetaart mét een geweldig uitzicht!

Gozo

Het eiland Gozo wordt vaak als authentieker omschreven dan Malta door de rustigere sfeer die erop het eiland hangt. De populaire Azure Window is tegenwoordig één van de bekendste bezienswaardigheden op Gozo sinds de prachtige rotsboog na dagen storm in maart 2017 is ingestort. Ook een bezoek aan Victoria (ook wel Rabat genoemd), de hoofdstad van dit eilland, is zeker de moeite waard als je op Gozo bent! Deze stad kent veel historie wat terug te zien is in de gebouwen en bezienswaardigheden.

Comino

Comino is een waar paradijs voor snorkelaars, duikers en windsurfers! De grootste bezienswaardigheid is Blue Lagoon, dit is het enige zandstrand op het eiland en is omgeven door prachtig turquoise water. Ook in de winter is een bezoek aan Comino de moeite waard, je kunt hier namelijk dan mooie wandelingen maken en prachtige foto’s schieten.

Drie leuke tips voor een vakantie op Malta

  1. Ben jij gek op vuurwerk? Ga dan naar hét jaarlijkse vuurwerkfestival van Malta: Het Malta International Fireworks Festival. Het festival vindt plaats op 18, 24, 26 en 30 april.
  2. Verblijf in een Maltees dorp om zo het authentieke Malta te ervaren. De dorpen Sliema, St. Julian’s and St. Paul’s Bay zijn hier heel geschikt voor.
  3. Vaar met een bootje door de Blue Grotto. Tijdens deze boottocht vaar je langs geweldige rotspartijen waar het water superhelder en prachtig blauw is!

Selectie van hotels op Malta:

Dolmen Hotel**** – St. Paul´s
✓ Direct aan zee
✓ Drie zwembaden
✓ Gezinsvriendelijk
Nu vanaf €378 per persoon, bij vertrek vanaf Amsterdam, één week – logies & ontbijt

db Seabank Resort & Spa**** – Mellieha Bay
✓ Dichtbij het strand
✓ Sportfaciliteiten
✓ Entertainment
Vanaf €427 per persoon, bij vertrek vanaf Amsterdam, één week – halfpension

LABRANDA Riviera Hotel & Spa**** – Ramla Bay
✓ Wellness-faciliteiten
✓ Sportfaciliteiten
✓ Gezinsvriendelijk
Nu vanaf €270 per persoon, bij vertrek vanaf Amsterdam – één week – logies & ontbijt

Wil je meer te weten komen over de Maltese Eilanden?
Neem dan contact met ons op en laat je informatie over deze prachtige bestemming en wat er te beleven valt!

(c) TravelPro
Trouwen op Malta
Spring naar toolbar