Inspiratie
Terug naar nieuws

Zorgverzekering dekt niet altijd alle medische kosten in het buitenland

13 januari, 2017 om 12:45

Waarom een reisverzekering naast een zorgverzekering?

Een basisverzekering dekt slechts de medische kosten op basis van het Nederlandse tarief. Bij een aanvullende verzekering medische kosten buitenland wordt soms wel 200 procent van het Nederlands tarief vergoed. Maar omdat de medische zorg in sommige vakantielanden veel duurder is dan in Nederland, is dit bij lange na niet voldoende om alle medische kosten te dekken.
Bijvoorbeeld in ziekenhuizen in de Verenigde Staten, Canada en privéklinieken in Turkije, Griekenland en Oostenrijk zijn medische kosten een veelvoud van wat in Nederland wordt gerekend. Een reisverzekering vergoedt de kostprijs van medisch noodzakelijke behandelingen en dus ook kosten die door de zorgverzekering niet worden vergoed.

Ook een reddingsoperatie met een helikopter, repatriëring in het geval van overlijden of het vervoer van reisgenoten als er iets mocht gebeuren, kunnen duur uitvallen en zijn daardoor niet volledig gedekt op de zorgverzekering. Een reisverzekering vergoedt wel de kostprijs van noodzakelijke medische behandelingen bij reddingsoperaties en repatriëring in bovenstaande situaties in het buitenland.

Ook eigen risico wordt vergoed

Een andere reden om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten is de vergoeding van het eigen risico op de zorgverzekering. Allianz Global Assistance vergoedt het eigen risico van de zorgverzekering van 385 euro.

Veelvoud van Nederlands tarief

Wat kosten de meest voorkomende behandelingen in het buitenland? Bijvoorbeeld:

  • Een maag- en darmontsteking in Spanje: € 8.000,-, in Nederland: € 1.730,-
  • Een bezoek aan de spoedeisende hulp in Miami: € 53.000,-, in Nederland: tussen de € 500,- en  € 10.000,- afhankelijk van de diagnose.
  • Een snee- of kniewond in Griekenland: € 3.500,- in Nederland: € 325,-.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan met ons contact op. Dit kan telefonisch via telefoonnummer 074 – 3492358 of via ons contactformulier. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 10:00 en 21:00 uur en op zaterdag tussen 11:00 en 17:00 uur.

Online jullie reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten.

Allianz Global Assistance
Allianz Reisverzekering
Spring naar toolbar