Inspiratie
Terug naar nieuws

Wat moet ik regelen en weten als ik wil trouwen in het buitenland?

7 april, 2023 om 11:02

Als je van plan bent om in het buitenland te trouwen, zijn er verschillende zaken die je moet regelen en weten. Ten eerste is het belangrijk om de lokale wetten te controleren, aangezien elk land zijn eigen wetten en vereisten voor huwelijken heeft. Het is ook essentieel om de benodigde documenten te verzamelen, zoals je paspoort, geboorteakte en soms ook een verklaring van huwelijksbevoegdheid. Begin hier op tijd mee, aangezien het enige tijd kan duren bij het gemeentehuis om deze documenten te verzamelen, te laten legaliseren en vertalen.

Verder moet je ook de locatie en datum van je bruiloft kiezen en rekening houden met de kosten voor de bruiloft in het buitenland, inclusief reiskosten, accommodatie en eventuele huwelijkskosten. Per bestemming zijn er regels van het minimale verblijf na de ondertrouw voordat jullie kunnen trouwen.

Ten slotte is het belangrijk om voldoende tijd te nemen om alles te plannen en te regelen, zodat je kunt genieten van een prachtige bruiloft in het buitenland. Houd ook rekening met de verschillen in cultuur en tradities als je in het buitenland gaat trouwen en informeer je gasten tijdig, zodat ze voldoende tijd hebben om de reis te plannen.

Interweddings weet per bestemming alle regels en voorwaarden. Na reservering informeren wij jullie tijdig welke documenten er nodig zijn en verzenden deze vaak via Fedex naar de trouwbestemming in het buitenland.

Lees ook: Legalisatie trouwen buitenland

Legalisatie trouwen buitenland
Spring naar toolbar