Inspiratie
Terug naar nieuws

Waarom duurzaam reizen?

22 augustus, 2019 om 10:56

Reizen is fantastisch! Duurzaam reizen betekent dat wanneer je reist, je rekening houdt met het klimaat en de leefomstandigheden van mensen, zodat volgende generaties ook kunnen genieten van de mooie plekken op onze planeet.

Interweddings organiseert reizen vanuit onze visie op duurzaamheid, met respect voor people, planet en profit; zowel hier als op onze bestemmingen en onderweg. Omdat vliegen nog steeds een van de meest vervuilende vorm van reizen is en we ons als organisatie verantwoordelijk voelen voor onze reizen, compenseren we bij Interweddings elke pakket reis automatisch. Dit zit bij de prijs inbegrepen.

Interweddings realiseert zich goed dat de schoonheid van de natuur onderdeel is van een onvergetelijke reis en steunt daarom Green Seat. Green Seat biedt jullie de mogelijkheid de schadelijke uitstoot van uw vliegreis te compenseren door de aanplant en bescherming van bossen.

Wat gebeurd er dan?
Om bijvoorbeeld de CO2 uitstoot te compenseren als Interweddings een trouwreis organiseert naar Amerika laat Green Seat een windmolen in India 3 uur lang draaien. Ook laten ze 8 maanden een gezin in Afrika op een efficiënte houtskool oven koken, zodat ze niet meer op open vuur koken. Het koken op vuur leidt tot veel ontbossing en het koken op open vuur is doodsoorzaak nummer 4 in de wereld. Daarnaast investeert Green Seat in een biogas installatie waarmee je 60 bomen in Afrika bespaard.

Meer informatie over duurzaam reizen via Interweddings >

(c) Interweddings
Duurzaam reizen Interweddings Project GreenSeat - Biogas in Afrika LR
Spring naar toolbar