Inspiratie
Terug naar nieuws

Hoe werkt trouwen in Las Vegas wettelijk?

16 mei, 2017 om 11:22

Trouwen in Las Vegas spreekt steeds meer mensen aan. Dit komt door de prachtige hotels, casino’s en kapelletjes die je daar vindt. Maar naast de kapelletjes langs de Strip in Las Vegas is het ook mogelijk om buiten Las Vegas te trouwen in de natuur! Bijv. Valley of Fire of Red Rock Canyon.

Het blijkt echter niet altijd duidelijk hoe dit wettelijk precies werkt. Is een huwelijk in Las Vegas geldig? Hoe werkt het legaliseren van een huwelijk in Las Vegas? Kortom: hoe werkt trouwen in Las Vegas wettelijk gezien? In dit artikel besteden we daar aandacht aan!

Trouwen in Las Vegas is geen grapje

Dat trouwen in Las Vegas geen grapje is bewijst dit artikel. Uit dit verhaal blijkt dat je niet opnieuw mag trouwen als je al in Las Vegas getrouwd bent. Het administratieve gedeelte had het koppel helaas onderschat en doordat het papierwerk ontbrak leek het hen handig om alsnog officieel in Nederland te trouwen. Toen een ambtenaar uit de gemeente Rheden in de administratie van Las Vegas dook ontdekte zij dat ze al getrouwd waren. Het huwelijk is daardoor afgezegd. Gelukkig had het koppel er geen moeite mee en zijn ze iets anders leuks gaan doen.

Huwelijk in Las Vegas en legalisatie

Als je in Las Vegas trouwt is het nog steeds verplicht om je in Nederland in te schrijven. Om een huwelijk rechtsgeldig te maken is het noodzakelijk een legalisatietraject te doorlopen. Vergeet je een stempel of neem je de verkeerde documenten vanuit Las Vegas mee naar Nederland? Dan kan dit verkeerd gaan.

Wanneer je het huwelijk niet legaliseert kan het echter nog steeds zo zijn dat het huwelijk erkend wordt. Wil je bijvoorbeeld onder huwelijksvoorwaarden trouwen? Dan is het lastiger om dit na jullie trouwerij te wijzigen. Wanneer jouw huwelijk geregistreerd staat bij de daarvoor bevoegde instanties in de Verenigde Staten kan het zo zijn dat jullie huwelijk erkend wordt, ook als er geen legalisatietraject is doorlopen.

Interweddings helpt bij het legalisatietraject

Wanneer je gaat trouwen in Las Vegas wil je daar natuurlijk zoveel mogelijk van genieten. Je hebt er dan ook geen zin in om je met het legalisatie traject bezig te houden. Interweddings zorgt daarom voor de juiste documenten en controleert deze. Daarnaast zullen deze op tijd worden aangeleverd voor je naar Las Vegas vertrekt.

Na de ceremonie zorgt Interweddings voor een buitenlandse trouwakte inclusief apostille stempel, deze wordt via de post naar Nederland verzonden. Vervolgens is het mogelijk je in te schrijven in Nederland en kan er een Nederlands trouwboekje worden aangevraagd. Omdat Interweddings al jaren faciliteert bij het legaliseren van bruiloften weten wij zeker dat er niets verkeerd gaat. Daarnaast kunnen wij je tot in detail op de hoogte brengen van de actuele Nederlandse wetgeving.

Wanneer je een trouwarrangement via Interweddings boekt zit de legalisatie van een bruiloft bij de prijs inbegrepen. Wanneer jullie reeds zijn getrouwd in Las Vegas en zoeken hulp bij het legaliseren van de Amerikaanse trouwakte, dan kunnen wij jullie hierbij helpen.

(c) Interweddings.nl
Trouwen Las Vegas Graceland Cadillac Elvis
Spring naar toolbar