Inspiratie
Terug naar nieuws

Top 5 activiteiten in Las Vegas

3 maart, 2020 om 09:30

Top 5 activiteiten in Las Vegas

Las Vegas: een pretpark voor volwassenen. Je kunt hier fantastische avonturen beleven. Op deze pagina hebben we een top 5 van populaire activiteiten gemaakt. We laten je precies zien wat je gaat doen. Zo kun je direct een reservering plaatsen.

1. Bustour naar Grand Canyon West vanuit Las Vegas

Grand Canyon bustour vanuit Las VegasDe Grand Canyon is aan te rijden met een bus tour vanuit Las Vegas. Deze bus tour neemt je mee naar de natuurwonderen Eagle Point en Guano Point. Ook stop je bij de Hoover Dam om foto’s te maken. Gedurende deze tour is er een tourgids aanwezig, die je in het Engels of Spaans vertelt over het prachtige natuurschoon. Op vaste locaties kun je opgehaald worden, de kans is groot dat er een ophaallocatie in de buurt is. Is er sprake van een grotere groep? Dan kan de bus jullie op een andere locatie ophalen.

De gids vertelt van alles over de prachtige natuur die je ziet. Zeker bij uitkijkpunten is het leuk om iets over de omgeving te horen. Fijn is dat je eerst een ontbijt snack krijgt als de tour begint. Zo kun je direct de bus in als je wakker wordt. Een pendelbus brengt je naar de bekende Skywalk, waar zich tevens een cadeauwinkel bevindt. Ook zie je enkele plekken waar vroeger indianenstammen geleefd hebben. Je loopt naar de rand van de canyon bij Eagle Point, dit geeft een prachtig uitzicht over de canyon. Bij Guano Point zie je de Colorado River stromen als je naar beneden kijkt. Bij Guano Point ga je naar een oude mijn. Hier heb je een compleet uitzicht over de canyon en kun je over een pad tot de rand komen. Aan het einde van de tour ga je naar de Hoover Dam om foto’s te maken en daarna weer richting Las Vegas. In de bus kun je heerlijk ontspannen en een film kijken. De stoelen zitten heerlijk en laten je op een comfortabele manier van het uitzicht genieten. Neem stevige wandelschoenen mee tijdens deze excursie, zonnebrandcrème en vergeet de camera niet.

2. Helikoptervlucht in de nacht over de Las Vegas strip

Nachtelijke helikoptervlucht over de Las Vegas StripDe skyline van Las Vegas is wereldberoemd. Toch blijft het lastig om alles goed te zien. Met een helikoptervlucht beloon je jezelf met een spectaculair uitzicht. ‘s Nachts zie je de laserstraal vanaf het Luxor, de Bellagio fontein die verlicht is en alle reclameborden die flikkeren. Vooraf krijg je een gratis glaasje champagne en daarna stap je in de helikopter. Je wordt van live-commentaar voorzien door de piloot. Neem foto’s vanuit de helikopter en geniet van alle lichtjes die deze prachtige stad telt. Las Vegas wordt niet voor niets ‘de Lichtstad’ genoemd. Tijdens deze tour kun je de gehele Las Vegas Strip zien. Heerlijk vanuit een comfortabele stoel in de ECOStar helikopter. Deze helikopter wordt ook wel de limousine van het luchtruim genoemd. In totaal duurt deze vlucht een kwartiertje. Door de vele indrukken die je tijdens deze helikoptervlucht opdoet, lijkt het velen malen langer. Dit vergeet je nooit meer.

3. Rondleiding over de Hoover Dam

Hoover Dam Las VegasIedereen kent de beelden van de iconische Hoover Dam. Ieder jaar bezoeken een miljoen toeristen de Hoover Dam. Zij willen de dam van dichtbij zien. Achter deze dam bevindt zich het grootste waterreservoir van Amerika, Lake Mead.

Vanaf Las Vegas ben je in 30 tot 45 minuten bij de Hoover Dam. Je rijdt over de dam en vervolgens parkeer je bij de brug. Vanaf het uitkijkpunt zie je Colorado River perfect liggen. Daarnaast breng je een bezoek aan Hemenway Park, waar je Desert Big Horn-schapen kunt tegenkomen. Hierna ga je naar een aantal andere uitkijkpunten en aan het einde van de rit word je weer afgezet bij het hotel.

4. Concerten / musicals / comedy / shows in Las Vegas

Blue man Las VegasIn Las Vegas zijn er gedurende het hele jaar een aantal fantastische shows te bekijken. Er gaan enorme budgetten in om en dat is absoluut te zien aan het eindresultaat. Dit zie je terug in de aankleding, grote namen die hier optreden en de hoeveelheid theaters waar je terecht kunt. Ieder seizoen is er iets anders. Zin om te lachen? Ga naar één van de comedyclubs. Wil je naar een Cirque du Soleil-show? Er is op dit moment een show over de Beatles.

Met name bij de bekendere namen is het belangrijk om vooraf al te reserveren. Ondanks het enorme aanbod zijn deze shows vaak al ruim van tevoren uitverkocht. Heb je net een vliegticket geboekt? Bekijk dan direct welke concerten en shows er zijn en reserveer wat je leuk vindt! Een aantal populaire shows die je in 2020 kunt bekijken:

Blue Man Group
Cirque du Soleil Shows in allerlei thema’s
Magic shows (Hans Klok, David Copperfield en andere namen)
● Adult shows met mannen of vrouwen
● Bekende artiesten als: Christina Aguilera, Gwen Stefani en Aerosmith
● Dinner shows: Jeff Dunham, Absinthe, Opium en Zombie Burlesque

Zoals je begrijpt is dit slechts een greep uit de shows en concerten die er zijn. We hebben nog niet eens de concerten van bekende dj’s als Tiësto, Calvin Harris en Steve Aoki genoemd. In nachtclubs boek je een eigen VIP-tafel of kun je in de menigte staan.

5. High Roller bij The LINQ

Linq Las VegasVoor een fantastisch uitzicht boven Las Vegas is het niet nodig om een helikoptervlucht te maken. Vanuit dit gigantische reuzenrad zie je op 168 meter hoogte de Las Vegas Strip. Je kijkt uit over de stad vanuit een met airconditioning gekoelde gondel. De rit duurt in totaal 30 minuten, meer dan genoeg om van het uitzicht te genieten.

Kijkt 360-graden rondom de gondel en maak zoveel mogelijk foto’s om deze ervaring nooit meer te vergeten. In totaal bevinden er zich 28 gondels in dit reuzenrad, waarmee dit exemplaar zelfs groter is dan de London Eye. Met een audiotour blijf je geamuseerd en word je geattendeerd op de orientatiepunten onder jou. De High Roller is te vinden in het hart van Las Vegas, na het ritje in dit reuzenrad kun je heerlijk dineren, naar de bar of een gokje wagen in het casino.

Excursies Las Vegas
Spring naar toolbar