Inspiratie
Terug naar nieuws

Toerisme naar Grieks Kefalonia stijgt

9 december, 2016 om 12:53

“In totaal bezochten in deze periode in 2016 200.000 toeristen ons eiland. Een groot deel is Nederlands. Zij voelen zich hier thuis. We zien dat Nederlanders steeds vaker terugkomen. Het is een echt familie-eiland. Het is er rustig en de kustlijn is prachtig. Je kunt er goed wandelen in de nationale parken en musea of een van de culturele evenementen bezoeken.”

Kefalonia is een eiland in het westen van Griekenland, gelegen in de Ionische Zee. Het ligt net ten zuiden van het eiland Lefkas, ten noorden van het eiland Zakynthos en is onderdeel van de Ionische Eilanden.

Bezienswaardigheden
Het eiland Kefalonia is een bezoek waard vanwege de prachtige uitzichten en stranden, het rijke culturele erfgoed, de monumenten, kastelen en gastvrije bevolking. Toeristische hoogtepunten zijn het Archeologisch Museum, de Korgialeneios-bibliotheek (een van de grootste in Griekenland, met meer dan 55.000 boeken), het Folklore en Geschiedenis Museum en het Valianos-plein (met veel cafés, restaurants en bars).

Vluchten
Transavia en TUIfly bieden ’s zomers directe vluchten aan van Schiphol naar Kefalonia. Aegean Airlines vliegt met een tussenstop op Athene.

Trouwen op Kefalonia
Waarom niet trouwen op één van de zandstranden die Kefalonia te bieden heeft. Heerlijk met de voeten in het warme zand en een tropisch briesje. Wat wil je nu nog meer? Naast de strand locaties kunnen jullie ook trouwen bij één van de kapelletjes, wijngaarden of in een exclusief 18de eeuws Landhuis. Informeer naar de mogelijkheden, want voor iedereen hebben wij wel een trouwlocatie die bij hun past. Of het nu gaat voor een trouwceremonie met 2 personen tot een groep van 100?.

Op de foto: Evangelos Kekatos, Vice Mayor of Culture and Tourism, Kefalonia

Travelution.nl
Kefalonia - Griekenland
Spring naar toolbar