Inspiratie
Terug naar nieuws

Regen op je bruiloft: drama of droom?

6 juli, 2020 om 14:03

De keuze is gemaakt: jullie trouwen in het buitenland. Mede als reden dat je niet zit te wachten op een oer-Hollandse hoosbui op de mooiste dag van je leven. Maar let’s be honest: zélfs in het buitenland is er de kans op een bewolkte of regenachtige dag ook al is de kans heel klein. Hoe zorg je dat jouw trouwdag, ondanks het weer, net zo mooi wordt als in je dromen?

Voorbereiding is het halve werk

In de keuze naar de beste trouwlocatie in het buitenland kiezen wij samen met het bruidspaar de beste datum met de meeste kans op goed weer, want niets is zo onvoorspelbaar als het weer – tenzij je oog is gevallen op een trouwlocatie bijv. op Curaçao én je niet tijdens hurricane season trouwt. Veel trouwlocaties in de buitenlucht hebben een back-up plan wanneer het regent. Wij noemen dit ‘plan B’. Ze beschikken over tenten, waardoor je alsnog het buitengevoel ervaart! Vraag erna tijdens het persoonlijke gesprek bij ons op kantoor of tijdens het gesprek ter plaatse met onze weddingplanner. Daarnaast kunnen jullie altijd ter plaatse het verplaatsen van het tijdstip met onze weddingplanner bespreken.

Je kunt dit natuurlijk ook voor zijn. Al helemaal als je in een land trouwt waar regen niet zo zeldzaam is. Zorg voor een alternatief bij slecht weer en ga voor een binnen- én buitenruimte. Zo ben je in beide gevallen verzekerd van een mooie dag zonder al te veel ongemakken.

Daarbij zorgt regen voor een prachtige, romantische en unieke trouwfotoreeks! Ga het gesprek aan met de fotograaf en bespreek de opties voor foto’s tijdens een regenachtige dag. Het maakt de foto’s levendig en elke goede fotograaf maakt hier dubbel en dwars gebruik van. Leg wel even een extra setje kleren klaar voor na de fotoshoot 😉.

Stop met denken, start met genieten!

‘Sposa bagnata, sposa fortunata!’, zeggen de Italianen, wat betekent: ‘Natte bruid, gelukkige bruid!’. De Italianen zien een natte bruiloft als teken van geluk. Ook de Hindoestanen geloven dat regen op je trouwdag een gelukkig huwelijk voorspelt. Het wordt gezien als een teken van vruchtbaarheid.

Nu snappen wij heus wel dat jij hier niet zo over denkt. Toch willen wij jou meegeven: laat je humeur niet verpesten! Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, besef alleen wel dat dit komt door jouw eigen verwachtingen. Alleen de bruid en de bruidegom kunnen de trouwdag verpesten en niets of niemand anders. Zet die knop om, laat de controle en alle geschepte verwachtingen los! Het is jullie trouwdag, dat maakt het toch al de mooiste dag van je leven? Leef in het moment en geniet van alles wat er ongepland gebeurt! Hoort daar een regenbui bij? Het is wat het is, maak er het mooiste van!

(c) Interweddings
Regen op je trouwdag
Spring naar toolbar