Inspiratie
Terug naar nieuws

Kleinschalige reisorganisaties verduurzamen tijdens corona

21 augustus, 2020 om 16:25

Huizen – De Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) heeft een deal gesloten voor het planten van bomen via Trees for All. Zo kunnen de leden van de vereniging en hun klanten makkelijker de CO2-uitstoot van hun vakantie compenseren.

Een VvKR bos
De samenwerking betekent dat de vereniging namens alle leden minstens 100 bomen per jaar plant. Dit is vergelijkbaar met de uitstoot van 100 reizen naar Europese bestemmingen. Daarnaast is het voor leden heel makkelijk geworden om zelf ook bomen te planten voor de reizen van hun klanten, via een online tool. Zo bouwen vereniging, leden en reizigers samen aan een VvKR bos!

VvKR maakt hiermee een grote stap richting het verduurzamen van reizen. De vereniging wil hiermee haar leden en alle reizigers stimuleren bewust en duurzamer te reizen.

VvKR gaat verder
Deze CO2-compensatie is een belangrijke stap, maar VvKR is al ruim 3 jaar als vereniging en met veel van haar leden actief bezig om reizen te verduurzamen. Er is een werkgroep die hele praktische middelen ontwikkelt en advies geeft aan de leden. Zo kunnen ze hun eigen reizen verduurzamen en hun reizigers daarin meenemen. De werkgroep is druk bezig met de volgende stappen.

Over VvKR
De Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) biedt een platform aan meer dan 400 kleinschalige veelal specialistische reisorganisaties en behartigt de belangen van deze organisaties. De leden van VvKR zijn allemaal reisspecialisten. Zij staan voor een persoonlijke benadering en zijn gericht op kleinschalig toerisme met respect voor de lokale cultuur, tradities en werkwijzen.

Over Trees for All
Stichting Trees for All is opgericht in 1999. De stichting is al 20 jaar voorvechter van (her)bebossing in de strijd tegen klimaatverandering. Dankzij hun donateurs hebben zij al miljoenen bomen geplant in Nederland en het buitenland. Trees for All is een niet-commerciële aanbieder van CO2-compensatie in Nederland en de enige aanbieder met CBF-keurmerk die compenseert via duurzame bosprojecten. VvKR is trots op deze samenwerking.

Meer informatie over duurzaam reizen met Interweddings >

VvKR.nl
Duurzaam trouwen met Interweddings
Spring naar toolbar