Inspiratie
Terug naar nieuws

Is een huwelijk in Las Vegas rechtsgeldig in België?

5 maart, 2024 om 16:33

Las Vegas, de stad van de snelle trouwkapellen, extravagante ceremonies en impulsieve liefdesverklaringen. Voor velen staat het bekend als dé plek om binnen enkele uren in de echt verbonden te worden. Maar hoe zit het eigenlijk met de rechtsgeldigheid van een huwelijk in Las Vegas voor Belgische burgers? Natuurlijk voor de Nederlandse bruidsparen verzorgen wij naast de trouwceremonie ook de legalisatie met apostille en Nederlands trouwboekje, maar is dit ook geldig voor onze Belgische bruidsparen? Laten we duiken in deze intrigerende kwestie.

De legaliteit van een huwelijk in Las Vegas

Eerst en vooral, laten we het hebben over de legaliteit van een huwelijk in Las Vegas zelf. Na het ophalen van de marriage license aan de Strip is het huwelijk dat in Las Vegas wordt voltrokken, volledig wettelijk geldig, zowel binnen de Verenigde Staten als internationaal. Dit betekent dat wanneer je “I do” zegt in een van die beroemde trouwkapellen, je echt getrouwd bent.

Erkenning in België

Maar wat gebeurt er als je als Belgisch burger in Las Vegas trouwt? Wordt dit huwelijk automatisch erkend in België? Het antwoord is ja, maar er zijn enkele voorwaarden.

België erkent huwelijken die in het buitenland zijn gesloten, op voorwaarde dat ze voldoen aan de lokale wetten en procedures van dat land. Voor een huwelijk in Las Vegas moet je ervoor zorgen dat je alle nodige documenten hebt verzameld en dat de ceremonie is uitgevoerd volgens de regels van Nevada. Dit omvat het verkrijgen van een geldige trouwvergunning (marriage license) en het volgen van de procedures zoals bepaald door de staat.

De Formaliteiten

Om te beginnen heb je een paspoort nodig om te trouwen in Las Vegas. Daarnaast moet je een trouwvergunning aanvragen bij het Clark County Marriage Bureau, gelegen bij de Strip in Las Vegas. Deze vergunning is een vereiste voor het voltrekken van een wettelijk huwelijk in de staat Nevada. De kosten die jullie hiervoor ter plaatse betalen zijn $102,-. Zodra je de vergunning hebt verkregen, kun je trouwen in een van de vele trouwkapellen die Las Vegas te bieden heeft.

Na de ceremonie ontvang je een trouwcertificaat dat door de ambtenaar van de trouwkapel wordt ingevuld. Dit certificaat dient als bewijs van je huwelijk en is essentieel voor het proces van erkenning in België. Maar dan is het nog niet compleet, want de huidige trouwakte zullen ze niet accepteren bij het gemeentehuis !!!

Bij Interweddings gaat onze service verder dan alleen het voltrekken van de trouwceremonie in Las Vegas. Wij zorgen er ook voor dat de trouwakte gelegaliseerd wordt, zodat deze ook in België geldig is. Dit omvat niet alleen de legalisatie van de originele trouwakte, maar ook van de vertaling ervan, zodat je zonder zorgen je huwelijk kunt laten erkennen in België. Met onze uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van internationale huwelijken, staan wij garant voor een vlotte en professionele afhandeling van alle administratieve formaliteiten. Zo kun je met een gerust hart genieten van je droomhuwelijk in Las Vegas, wetende dat alles tot in de puntjes geregeld is, zelfs tot aan de legalisatie van je trouwakte toe.

Erkenning in België

Om het huwelijk in België te laten overschrijven, moeten Belgische burgers de nodige stappen ondernemen bij de burgerlijke stand van hun gemeente. Dit omvat het voorleggen van het trouwcertificaat, evenals mogelijk andere documenten, afhankelijk van de specifieke eisen van de gemeente.

In alle onze gevallen zal het huwelijk in Las Vegas zonder problemen worden erkend in België.

Conclusie

Dus, is een huwelijk in Las Vegas rechtsgeldig in België? Ja, zolang het huwelijk is voltrokken volgens de wetten van Nevada en de nodige stappen zijn ondernomen voor erkenning in België. Maar als je droomt van een snelle, spontane trouwceremonie in de glitterende stad van Las Vegas, weet dan dat het mogelijk is en dat je huwelijk erkend zal worden. Meer informatie neem contact met ons op >

Trouwen Las Vegas Graceland Jon Bon Jovi
Spring naar toolbar