Inspiratie
Terug naar nieuws

Wat is een DIY bruiloft?

10 maart, 2017 om 14:50

De Do It Yourself wedding (diy bruiloft) is één van de meest populaire vormen voor een Nederlandse bruiloft. Maar terwijl iedereen denkt ervan uit te gaan dat ze weten wat het is denk ik dat niet iedere definitie hetzelfde is. Zeker met trouwen in het buitenland.

Dus wat is eigenlijk de DIY als het gaat om bruiloften? Is het een stijl? Is het een thema? Betekent dit dat je geen professionele bedrijven gaat inhuren? Betekent dit dat je je eigen decor gaat maken? Hoeveel ga jezelf doen?

Ik weet zeker dat je deze vragen moet beantwoorden als het gaat om je eigen bruiloft, omdat je eigen definitie van DIY afhankelijk is van jezelf en je bruiloft. Maar in mijn ervaring is de ene DIY bruid niet hetzelfde als de ander.

Voor mij betekend een DIY bruiloft dat je echt alles zelf doet. Dit betekent dat je geen professionals gaat inhuren om je te helpen voor en tijdens je bruiloft.  Waarschijnlijk krijg je de hulp van familie en vrienden die je gaan helpen met het eten, desserts, het opzetten en alles wat er bij de bruiloft komt kijken.

Een DIY bruiloft in het buitenland kan ook betekenen dat jullie alles zelf rechtstreeks op de bestemming gaan regelen zonder tussenkomst van een weddingplanner. In de meeste gevallen komt het bruidspaar al jaren op een bepaalde locatie met vakantie en hebben hier nu bijv. vrienden die het gaan verzorgen. Voor een DIY zijn er geen garanties van professionele aanbieders met bijvoorbeeld faillissementen en hebben ook niet de beste en snelste ingangen bij de lokale gemeenten. Het gaat immers om de mooiste dag van jullie leven waarvan je wilt genieten zonder stress.

Om deze tress iets te verlichten bieden wij voor veel bestemmingen de legalisatie mogelijkheden. De voorbereiding en afwikkeling van alle documenten om te trouwen in het buitenland.

Dus met dit alles gezegd … Wat denk jezelf wat een DIY bruiloft is? Ik wil graag jullie mening weten wat jou definitie van een DIY bruiloft is?

DIY Bruiloft buitenland
Spring naar toolbar