Inspiratie
Terug naar nieuws

Hoe werkt trouwen op Sint Maarten wettelijk?

30 juni, 2017 om 08:38

Trouwen op Sint Maarten komt steeds vaker voor. Dit heeft te maken met het tropische klimaat en de prachtige stranden die dit eiland heeft. Daarnaast spreekt veel koppels de Nederlandse traditie aan en wordt de trouwerij meestal gecombineerd met een vakantie. Wanneer je wilt trouwen op Sint Maarten is het belangrijk dat je weet hoe dit wettelijk werkt.

Huwelijk is bindend op Sint Maarten

Wanneer je trouwt op Sint Maarten is dit in principe ook rechtsgeldig in Nederland. Omdat de administratieve systemen van Nederland en Sint Maarten niet gekoppeld zijn is er echter papierwerk benodigd. Je kunt dit zelf doen of je kunt hier een specialist als Interweddings voor inschakelen. Zo weet je in ieder geval zeker dat het legaliseren van het huwelijk slaagt!

Interweddings en legalisatietraject

Als je trouwt op Sint Maarten is het belangrijk dat je ook in Nederland wordt ingeschreven. Om het huwelijk rechtsgeldig te maken is het belangrijk de juiste documenten over te leveren aan de Nederlandse overheid. Ben je een document of stempel vergeten? Dan kan dat tijdens het legalisatietraject moeilijkheden opleveren.

Interweddings is gespecialiseerd in dit soort legalisatietrajecten en weet precies op welke momenten er bepaalde documenten worden aangeleverd. Als de ceremonie ten einde komt zal de trouwakte uit Sint Maarten worden verstuurd naar Nederland. Vanaf dat moment is het mogelijk om het huwelijk aan te melden in Nederland en kan er ook een Nederlands trouwboekje worden aangevraagd. Interweddings kan je helpen bij het legaliseren van het huwelijk in Sint Maarten en kan tevens op tal van andere fronten adviseren. Wanneer je een trouwarrangement via Interweddings boekt zit de legalisatie van een bruiloft bij de prijs inbegrepen.

Trouwen in het Holland House Beach Hotel op Sint Maarten

Naast het legaliseren van het huwelijk op Sint Maarten dien je ook een uitvalsbasis te kiezen. Het Holland House Beach Hotel is zeer geschikt voor een huwelijk op Sint Maarten! Je kunt hier heerlijk eten in het Restaurant Ocean Lounge en ook kun je in dit romantische hotel een ceremonie houden. Zowel met als zonder bruiloftsgasten!

Via deze pagina kun je zien waaruit het legalisatiepakket van Interweddings precies bestaat. Het legalisatietraject is inbegrepen in de trouwarrangementen op Sint Maarten. Meer informatie over trouwen op Sint Maarten >

(c) Interweddings.nl
Holland House Beach Hotel Sint Maarten
Spring naar toolbar