Inspiratie
Terug naar nieuws

Hoe werkt trouwen op Rhodos wettelijk?

16 juni, 2017 om 09:40

Hoe werkt trouwen op Rhodos wettelijk?

Wanneer je wilt trouwen op Rhodos is het belangrijk dat het huwelijk vlekkeloos verloopt. Dit gaat verder dan alleen het boeken van een hotel en vlucht!

Zeker wanneer je in een ander land trouwt wil je dat alles tot in de puntjes georganiseerd is. Als je trouwt op Rhodos is het belangrijk om stil te staan bij de manier waarop je een huwelijk kunt legaliseren en welke regelgeving daar precies voor geldt. In dit artikel gaan we daar dieper op in!

Huwelijk in Rhodos en legalisatie

Normaliter is het noodzakelijk om elkaar het ‘Ja’ woord tegen, zoals je waarschijnlijk al weet zeg je in het Grieks ‘Nè’. Wanneer je op traditioneel Griekse wijze wilt trouwen wordt daarvoor een ambtenaar van de burgerlijke stand voor ingeschakeld. Daarnaast zijn er een aantal administratieve zaken die geregeld moeten worden. Denk aan een geboorteakte, een bewijs waaruit blijkt dat je ongehuwd bent en een verklaring waaruit blijkt dat jullie huwelijksbevoegd zijn. Deze documenten laten wij vertalen door een beëdigd vertaler naar het Grieks om fouten in de namen te voorkomen.

Interweddings biedt trouwen voor de kerk niet aan en zal jullie helpen met een huwelijk dat door een ambtenaar van de burgerlijke stand wordt voltrokken. Gelukkig biedt Rhodos een aantal zeer karakteristieke locaties aan en zal de sfeer precies zo zijn als je van een trouwerij mag verwachten. Ook kun je kiezen voor een aantal typische Griekse tradities. Denk aan een Griekse volksdans en typische Griekse muziek! Vanuit de Griekse traditie zijn bruiloften een stuk uitbundiger dan dat je in Nederland gewend bent. Uiteraard beslis je helemaal zelf hoe dit er precies uitziet!

Houd er rekening mee dat een huwelijk dat in Griekenland wordt gesloten ook in Nederland erkend wordt. Zo kun je niet opnieuw in Nederland trouwen en kan een ambtenaar in Nederland al zien dat je in Griekenland getrouwd bent. Ook wanneer je het legalisatietraject niet inzet kan een huwelijk immers erkend worden.

Interweddings helpt bij het legalisatietraject

Als je op Rhodos wilt trouwen is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met het legalisatietraject. Wanneer je geen ervaring hebt met het legaliseren van een huwelijk is het prettig als iemand dit doet die verstand van zaken heeft. Interweddings helpt je bij het legaliseren van een huwelijk. Zo weet je zeker dat jouw huwelijk ook in Nederland rechtsgeldig is.

Interweddings kan vooraf de benodigde documenten regelen en zal alle documenten op locatie controleren. Door te verzekeren dat dit op tijd gebeurt weet je zeker dat het legalisatietraject volgens planning verloopt. Na de ceremonie zal Interweddings de buitenlandse trouwakte naar Nederland verzenden via TNT en wordt de huwelijksakte ingeschreven in Nederland.

Via deze pagina kun je zien waaruit het legalisatiepakket van Interweddings precies bestaat. Het legalisatietraject is inbegrepen in de trouwarrangementen op Rhodos. Meer informatie over trouwen op Rhodos >

(c) Interweddings.nl
Trouwen op Rhodos Lindos
Spring naar toolbar