Inspiratie
Terug naar nieuws

Hoe werkt trouwen op Bonaire wettelijk?

11 september, 2017 om 14:25

Bonaire is een aantrekkelijke bestemming om te trouwen. Zo zijn er prachtige witte stranden en is er gedurende het jaar een aantrekkelijke temperatuur. Daarnaast is het eiland zeer fotogeniek en vind je er prachtige hotels om te verblijven. In bijvoorbeeld het Courtyard by Marriott Bonaire kun je een receptie en de ceremonie organiseren. Ook kun je hier samen slapen en eventueel ook met jouw gasten. Wil je trouwen op Bonaire en weten hoe dit wettelijk precies werkt? In dit artikel gaan we daar dieper op in. Zo begrijp je hoe het werkt en zijn er geen verrassingen.

Huwelijk op Bonaire

Op Bonaire kunnen zowel hetero- als homostellen met elkaar trouwen. Dat is helaas niet op ieder tropische eiland het geval! Dit heeft te maken met de Nederlandse banden, Bonaire is officieel namelijk een Nederlandse gemeente. Wanneer jullie op Bonaire trouwen zal dit ook rechtsgeldig in Nederland zijn. Omdat de overheidssystemen op Bonaire niet volledig gekoppeld zijn met die van Nederland is het echter wel noodzakelijk om het huwelijk te laten legaliseren. Interweddings is gespecialiseerd in het legaliseren van het huwelijk en kan je daarmee helpen.

Interweddings en legalisatietraject

Als je voor een trouwarrangement bij Interweddings kiest wordt ook het legalisatietraject voor je overgenomen. Om jullie huwelijk in Nederland rechtsgeldig te maken is het vanuit Bonaire noodzakelijk om de juiste documenten mee te nemen en deze af te geven aan de Nederlandse overheid. Wanneer je een document of stempel bent vergeten kan het huwelijk niet gelegaliseerd worden. Om fouten te voorkomen is het raadzaam een specialist in te schakelen. Wanneer je voor Interweddings kiest weet je zeker dat de legalisatie van jullie huwelijk slaagt. Omdat Interweddings gespecialiseerd is in het legaliseren van huwelijken weten wij precies welke documenten er verstuurd dienen te worden en kan er zelfs een trouwboekje in Nederland worden aangevraagd. Wanneer je specifieke vragen hebt kunnen wij je daar ook mee van dienst zijn.

Trouwen in het Courtyard by Marriott Bonaire

Het Courtyard by Marriott Bonaire is een prachtig hotel om te verblijven. Dit heeft te maken met de luxe faciliteiten die er zijn en de tropische ligging die dit hotel heeft. Door de professionele service van dit hotel is het mogelijk om een receptie te organiseren en kunt je om jullie huwelijk heen genieten van een restaurant, bar, fitness en prachtig zwembad. Lijkt het je leuk om een duik te maken? Dan kun je naar de eigen duikschool van dit hotel en duiklessen volgen. Dit maakt jullie romantische vakantie en huwelijk nog net iets specialer!

Trouwen op het strand van Bonaire

Wij verzorgen voor jullie het trouwarrangement op het strand van Bonaire. Op de trouwdag gaan jullie met een privé transfer naar de gekozen trouwlocatie waar jullie elkaar het ‘ja-woord’ geven!

Maak daarnaast ook kennis met het vriendelijke personeel van dit hotel. Dit maakt de sfeer helemaal compleet! Ook zaken als huwelijks catering of een vast menu voor tijdens de trouwerij kunnen zij organiseren.

(c) Interweddings.nl
Rob en Anne trouwen op Bonaire
Spring naar toolbar