Inspiratie
Terug naar nieuws

Een droomhuwelijk op Malta – Inspectiereis 2023

27 maart, 2023 om 21:23

Malta, het eiland waar de tijd stil lijkt te staan, is een mooie bestemming voor aankomende bruidsparen die op zoek zijn naar een romantische vakantie. En terecht, want het eiland heeft een schat aan activiteiten en bezienswaardigheden te bieden. Wij hadden het genoegen om dit zelf te ervaren tijdens mijn inspectiereis afgelopen week.

Terwijl er sneeuw was in Nederland konden wij genieten van de heerlijke zon op Malta. Dat is een van de redenen waarom veel mensen ervoor kiezen om naar Malta te gaan. Het klimaat op Malta is namelijk over het algemeen erg mild en het eiland heeft veel zonuren gedurende het hele jaar. In de wintermaanden kan het nog steeds aangenaam zijn om buiten te zijn en te genieten. Op een zonnige ochtend arriveerden wij op Malta. Onze dagen waren gevuld met het verkennen van het prachtige eiland en het genieten van de sfeer van de mediterrane stadjes.

Wij begonnen het avontuur met een bezoek aan de Hagar Qim, een van de oudste prehistorische tempels op het eiland. Het is een van de best bewaarde tempelcomplexen op de Maltese eilanden en wordt beschouwd als een UNESCO-werelderfgoedlocatie. In de buurt van de Hagar Qim-tempel zijn de Blue Grotto te vinden. Het is een netwerk van zeven grotten, waarvan er een aantal alleen vanaf de zee te bereiken zijn. De grotten staan bekend om hun kristalheldere blauwe wateren, die worden verlicht door het zonlicht dat door openingen in het plafond schijnt. Bezoekers kunnen een boottocht maken van ongeveer 30 minuten om de Blue Grotto vanaf het water te ervaren en langs de grotten te varen. Het is het beste om ‘s ochtends te varen, wanneer de zon op zijn hoogste punt staat en het licht het helderst is. Het is ook mogelijk om vanaf de kliffen boven de grotten te genieten van het uitzicht op zee en de grotten te bekijken.

De volgende dag namen we de boot naar het eiland Gozo, waar we een kookworkshop volgden en een bezoek brachten aan de 350 jaar oude zoutpannen. Onze dag werd afgesloten met een bezoek aan de Ggantija-tempels, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Op onze derde dag bezochten ze de “stille stad” Mdina, ooit de hoofdstad van Malta, en reden we naar Dingli Cliffs, waar de ridders een natuurlijke bescherming tegen de vijand vonden. Het noorden van Malta bood hen ook een verrassing: een prachtig zandstrand bij Golden Bay waar we konden genieten van lunch met uitzicht op zee.

De volgende dag gingen we terug naar de oostkant van Malta om de toeristische badplaatsen St. Julians en Sliema te verkennen. We maakten gebruik van de gelegenheid om hun ervaringen en tips uit te wisselen met de lokale reisagenten. Onze dag werd afgesloten met een heerlijke maaltijd in Valletta bij Browns Kitchen aan het Waterfront.

We hebben het beste voor het laatst bewaard! Op onze laatste dag verkenden we de UNESCO World Heritage City, Valletta, waar we de Upper Barrakka Gardens bezochten en genoten van een spectaculair uitzicht op de haven en de Three Cities. Dit is ook een van de mooiste locaties voor het maken van een fotoshoot op de trouwdag. Met een dghajsa, een typisch Maltese gondel, staken we het water over naar de Three Cities, waar ze genoten van de smalle straatjes en de prachtige architectuur.

We hebben ons hart verloren aan Malta! Willen jullie meer weten over trouwen op Malta? Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Trouwen op Malta en Gozo
Spring naar toolbar