Inspiratie
Terug naar nieuws

De nieuwe Lounge 2: een wereld van verschil

5 juli, 2016 om 10:49

Lounge 2 is het kloppende hart van Schiphol en een van de vier lounges in het gebied achter de centrale security.

Na een uitgebreide verbouwing vormt Lounge 2 het nieuwe gezicht van de luchthaven: ruimtelijk, licht, overzichtelijk, inspirerend en altijd in beweging. Wie intercontinentaal vliegt, kan er winkelen, eten, drinken en ontspannen in zeven unieke werelden. Hier beleef je de luchthaven zoals jij het wilt, word je keer op keer verrast en vind je altijd precies wat je zoekt.

Zeven werelden: typisch Nederlands en totaal verschillend
Als je op het grote plein staat, zie je de zeven belevingswerelden in volle glorie. Elke wereld heeft een uniek concept, dat wordt versterkt door de aanwezige winkels, horeca, diensten en zitgebieden. De kenmerkende gevels, op maat gemaakte meubels en bijzondere details geven iedere wereld een eigen identiteit. Alles is perfect op elkaar afgestemd om reizigers de beste beleving te bieden. Waar je ook vandaan komt, hoeveel tijd je ook hebt en wat je ook wilt zien, doen, proeven, ervaren, passen of kopen.

Elk detail telt
Een aantal speciale toevoegingen dragen bij aan het bijzondere karakter van Lounge 2. Midden op het centrale plein hangt bijvoorbeeld een grote ‘levende’ klok, ontworpen door kunstenaar Maarten Baas. In de klok is een man in werkkleding voortdurend bezig om de wijzers te verzetten. Daarnaast staan er echte bomen op het plein en kun je door een kijkvenster in de vloer kijken naar de koffers in het hypermoderne bagagesysteem.

Dutch Touch
De zeven werelden zijn totaal verschillend, maar toch ook typisch Nederlands. Dutch Design speelt in de hele lounge een belangrijke rol. Zo bestaat de zithoek uit een mozaïekvloerkleed waardoor als het ware vijf huiskamers ontstaan. Hierin laten Nederlandse ontwerpers hun mooiste meubeldesigns zien, die je bovendien meteen kunt bestellen via de aanwezige tablets.

Reis jij via Lounge 2?
Je kunt alleen in Lounge 2 komen als je intercontinentaal reist. De zeven belevingswerelden vind je in dat geval na de centrale security. Meer informatie op Schiphol.nl.

Schiphol.nl
Schiphol Lounge 2
Spring naar toolbar