Inspiratie
Terug naar nieuws

De Beste Restaurants van Malta: Insidertips en Culinaire Ontdekkingen

7 juli, 2023 om 15:03

Malta, de prachtige eilandengroep in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn rijke geschiedenis en adembenemende landschappen. Maar wist je dat het ook een paradijs is voor fijnproevers? In dit blogartikel delen we onze top 12 beste restaurants op de eilanden, die zorgvuldig zijn geselecteerd en getest door Belgische journalisten, reisagenten en onszelf. Deze lijst bevat geen ‘Instagram hopspot’ restaurants, maar eerlijke aanbevelingen voor degenen die op zoek zijn naar authentieke smaken en unieke culinaire ervaringen. Dus, als je zin hebt om je smaakpapillen te verwennen tijdens je volgende bezoek aan Malta, lees dan verder!

  1. Briju:
    Briju is een klein restaurant dat duurzaamheid en een gezellige sfeer hoog in het vaandel heeft staan. Chef Rafel Sammut speelt met pure smaken en vuur om verrukkelijke gerechten te creëren. Dit restaurant bevindt zich in een niet-toeristische buurt en is erg populair bij de lokale bevolking. Een must-visit voor liefhebbers van ambachtelijke gerechten.
  2. The Chophouse:
    Geniet van een van de mooiste uitzichten in Malta bij The Chophouse, met de skyline van Valletta als achtergrond. Vooral tijdens zonsondergang is dit restaurant een echte aanrader. De menukaart biedt trendy internationale gerechten die je smaakpapillen zullen prikkelen. Hoewel het niet makkelijk te vinden is, zal de beloning zeker de moeite waard zijn.
  3. Terrone:
    Met zijn prachtige locatie en heerlijke gerechten is Terrone een bezoek waard. Dit restaurant bevindt zich aan een verborgen jachthaven in de Three Cities en staat bekend om zijn voortreffelijke visgerechten. Laat je verwennen met de smaken van de zee terwijl je geniet van het schilderachtige uitzicht.
  4. The Harbour Club:
    Voor een onvergetelijke culinaire ervaring op een prachtige locatie in Valletta moet je bij The Harbour Club zijn. De combinatie van uitstekende gerechten en een sfeervolle omgeving zorgt voor een betoverende avond.
  5. Two Buoys:
    Als je op zoek bent naar een informele sfeer, is Two Buoys een uitstekende keuze in St. Julians. Dit restaurant staat bekend om zijn verse visgerechten en biedt een prachtig uitzicht op de baai. Geniet van ontspannen dineren met een vleugje mediterrane charme.
  6. One80:
    One80 biedt heerlijk eten op prachtige locaties, zowel in Gozo, Mellieha als in Valletta. Laat je culinair verwennen terwijl je geniet van de unieke omgeving. Met uitstekende keukens en een vleugje lokale smaken, is dit een aanrader voor fijnproevers.
  7. Hammett’s Gastro Bar:
    Bij Hammett’s Gastro Bar staat het delen van gerechten centraal, waardoor het een geweldige plek is om te genieten van heerlijk eten met vrienden en familie. De menukaart biedt een breed scala aan smaken en culinaire hoogstandjes die je zeker zullen verrassen.
  8. Coast At Cassarini:
    Als je een boottocht maakt bij de Blue Grotto, mag een bezoek aan Coast At Cassarini niet ontbreken. Dit restaurant biedt uitstekend eten en een prachtig uitzicht over de kustlijn. Verwen jezelf met smaakvolle gerechten terwijl je geniet van de schilderachtige vergezichten.
  9. Don Berto:
    Voor een gezellige lunch met een prachtig uitzicht op de Three Cities is Don Berto een perfecte keuze. In een informele sfeer kun je genieten van de beste pizza’s op het terras. Op zondagen is dit restaurant ook erg geliefd bij de lokale bevolking.
  10. Caffe Cordina:
    Een bezoek aan Caffe Cordina is een must voor een iconische ervaring. Gelegen in het hart van Valletta, is deze historische plek perfect voor een heerlijk kopje koffie met een gebakje, ijscoupe of een lokale snack, pastizzi. Laat je betoveren door de unieke sfeer en proef de smaken van Malta.
  11. Under Grain:
    Voor een culinaire ervaring van topklasse moet je bij Under Grain zijn. Dit Michelin-restaurant is gelegen in het boutique hotel AX Rosselli in het centrum van Valletta. Geïnspireerd door kleermakers, biedt het verfijnde gerechten en uitstekende service die je smaakpapillen zullen verwennen.
  12. Browns Kitchen:
    Browns Kitchen in Valletta is een must-visit voor spareribliefhebbers op Malta. Met hun reputatie als een van de beste plekken om van heerlijke spareribs te genieten, zul je niet teleurgesteld worden. Plan je bezoek en geniet van een smakelijke ervaring in deze geweldige eetgelegenheid!

Malta biedt een scala aan culinaire mogelijkheden voor fijnproevers, en deze lijst met 12 restaurants biedt een gevarieerde selectie van de beste eetgelegenheden op de eilanden. Van duurzaamheid en lokale smaken tot adembenemende uitzichten en Michelin-sterrenrestaurants, er is voor elk wat wils. Dus, de volgende keer dat je Malta bezoekt, vergeet dan niet om een van deze culinaire hotspots te verkennen en je smaakpapillen te verwennen met de unieke smaken van Malta. Eet smakelijk!

browns kitchen in Valletta Malta
Spring naar toolbar